FOTOGRAFIJE: GORAN MEHKEK/CROPIX
sudbina

Ivana Paradžiković izgubila se u šumi, a kada je shvatila tko ju je spasio slomilo joj se srce

Urednica i voditeljica popularne emisije ‘Provjereno‘ s prijateljima se uputila na planinarenje podcijenivši šumu u kojoj se u večernjim satima izgubila. Ponovno ju je spasila osoba koja joj je spasila život i ratne 1991. godine.

Urednica i voditeljica popularne emisije ‘Provjereno‘ s prijateljima se uputila na planinarenje podcijenivši šumu u kojoj se u večernjim satima izgubila. Ponovno ju je spasila osoba koja joj je spasila život i ratne 1991. godine.

Pregršt emocija izmijenilo se Ivani Paradžiković (39) kada je shvatila da ju je sudbina ponovno spojila s Marikom - ženom koju je posljednji put vidjela prije gotovo 30 godina kada je s roditeljima bježala od rata. Sve je objasnila u statusu na Instagramu koji je mnogima izmamio suze na oči, a kojeg prenosimo u cijelosti.

"Dobra večer. Ja sam Ivana Paradžiković. Izgubila sam se u šumi iznad planinarskog doma Jankovac. S druge strane muk...pa onda: 'A, je l' vi mene zezate?' - 'Na žalost, ne snimam i ne zezam se. Imam 6 posto baterije. Nas je troje s dva psa.'- Tako je krenula, sada kad je sve dobro prošlo, avantura života. Tri ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja plus dva rendžera Geoparka Papuk su nas krenuli spašavati. Nakon dva sata, spazili smo rotirke Defendera i ženski glas: 'Ivanaaaa!' Kad su se spustili do nas, jer sam pametno iskoristila 6% baterije i poslala im lokaciju, kaže ona meni:'Znaš li ti tko sam ja?! Marika!' Čovječe, što ti je život! Marika! Marika i njezina obitelj su spasili moju obitelj 1991. Na dan pada Vukovara bježali smo iz Kukujevaca da spasimo živu glavu i budući da nismo mogli preko Hrvatske, okrenuli smo za Sremsku Mitrovicu. Tamo smo prespavali tu noć kod Marike. 30 godina poslije, ona je član GSS-a i spašava mi opet glavu iz papučke šume. Hvala HGSS, vi ste ljudi čudo! Ja sam svoju lekciju naučila. Nikada vise neću podcijeniti šumu”, napisala je voditeljica prisjetivši se svog teškog djetinjstva.

Ivana je rođena u Sremskoj Mitrovici, odrasla u Vojvodini, ali je za vrijeme rata s obitelji protjerana, pobjegli su u Njemačku. Tada je imala samo devet godina.

Selila se ukupno 17 puta, a izbjegličke godine ostavile su joj traumu.

„Scheisse auslander! Cijedili bi to kroz stisnute zube svakoga jutra prstiju uperenih u nas dok bi koračali tim školskim hodnikom srama prema svom razredu. Razredu autsajdera, pridošlica, izbjeglica. U prevelikim čizmama iz Caritasa, sestrinim iznošenim hlačama i nečijoj jakni, ja nisam osjećala sram dok su nam to dovikivali. Bila sam bijesna jer ta mala razmažena deriščad ne razumiju, niti žele razumjeti. Moja je obitelj jedva izvukla živu glavu, protjerani smo iz svog doma, ostali bez svega. U tuđoj su zemlji mama i tata samo htjeli raditi, zaraditi, ispočetka izgraditi neki novi svijet za nas tri sestre. Ali nismo tamo nikada pripadali jer nam nisu dali da pripadamo - ispričala je svojedobno. Unatoč svemu, zbog tog ružnog iskustva nikada nikog nije mrzila niti na to pomišlja.

ČITAJTE I:

Ivana Paradžiković ogolila je dušu za Gloria Glam: 'Imam i ja svoje trenutke kad pokleknem'

Ivana Paradžiković o agoniji kojoj je došao kraj: 'Napokon doma, vrijeme je da pustim korijene'

Ivana Paradžiković o rođendanu: 'Mislila sam kako dan ne može biti gori, a dočekalo me ovo'

Linker
26. travanj 2024 02:33