UNSPLASH
Neradni dan

Još uvijek nemate planove? Imamo 5 prijedloga kako provesti Praznik rada u Zagrebu i okolici

Iako je oduvijek bio sinonim za roštiljanje s ekipom prvi dan svibnja možete provesti na više načina. Od aktivnog odmora na Sljemenu, do posjeta farmi konja u Samoboru... Zagreb i okolica nude vam nekoliko opcija koje ne zahtijevaju dugačka putovanja.

Iako je oduvijek bio sinonim za roštiljanje s ekipom prvi dan svibnja možete provesti na više načina. Od aktivnog odmora na Sljemenu, do posjeta farmi konja u Samoboru... Zagreb i okolica nude vam nekoliko opcija koje ne zahtijevaju dugačka putovanja.

Prvog dana mjeseca svibnja diljem svijeta obilježava se Praznik rada. Iako pada u srijedu, pa će ga tek oni vještiji spojiti s neradnim vikendom, sredina tjedna mnogima će poslužiti kao idealan predah od radnih obveza, a s obzirom na to da će nas poslužiti i vremenska prognoza mnogi će neradni dan iskoristiti za bijeg u prirodu i druženje s prijateljima i obitelji. U slučaju da niste dovoljno ambiciozni da odete na vikend putovanje, Zagreb i okolica nude nekoliko opcija za dan na svježem zraku i na toplim temperaturama. Ovo su naši prijedlozi:

1. Maksimir

U po mnogima najljepšem zagrebačkom parku očekuje nas tradicionalni program. Ove godine građanima će biti podijeljeno 40 tisuća porcija graha i 20 tisuća porcija štrukli, a glazbeni će program predvoditi Gibonni. Program će započeti u 9 sati, a građanima će se s velike pozornice obratiti i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. U programu sudjeluje niz glazbenih izvođača, među kojima i miljenik publike te pobjednik ovogodišnjeg The Voicea, Martin Kosovec, a u 14 sati predviđen je nastup Gibonnija. Na maloj će se pozornici u organizacije Centra za kulturu Maksimir, održati kreativne radionice, predstave za najmlađe te nastupi raznih plesnih grupa. Maksimir će postati prvomajska oaza za sve uzraste.

2. Jarun ili Bundek

Jarun i Bundek i ove su godine među najtraženijim roštilj destinacijama. S obzirom na ambiciozna "noćna dežurstva" su već postala tradicija uoči neradnog dana, organizirajte si na vrijeme najbolju pozicije za roštiljanje i uživajte s ekipom u gurmanskom prazniku. Ukoliko vam hrana nije fokus ovog praznika, pridružite se uvijek aktivnim biciklistima ili će vam biti dovoljan i jedan klasičan piknik za dvoje na livadi.

3. Sljeme

Sljeme je uvijek dobra ideja. Uvijek pristupačno, ponekad i gužvovito, ali s dovoljno svježeg zraka za sve! Bilo da ste se odlučili za hiking s ekipom i ručak u planinarskom domu ili jednostavno kvalitetan trening u prirodi, odaberite svoju stazu i krenite na punjenje baterija.

4. Jezero Zajarki

Jezero Zajarki, popularno zvano "zaprešićko more", unatrag nekoliko godina pretvorilo se u pravu malu piknik oazu. Nekoliko kućica s pripadajućim roštiljem moguće je rezervirati i to sa punom opremom, a posjetitelji često uživaju i u dobrom starom ribolovu. Za 20-ak minuta od centra Zagreba, odmorit ćete se od užurbane svakodnevice.

5. Etno farma Mirnovec

Etno farma Mirnovec čeka vas u Samoboru, što znači da vas od glavnog grada dijeli samo pola sata vožnje. Tamo vas čeka bajkovito uređena farma konja, ali i restoran koji radi od utorka do nedjelje. Preko tjedna od 11 do 18 sati, a vikendom od 9 do 21. U svakom slučaju predlažemo rezervaciju unaprijed, obzirom da se radi o jednoj od najtraženijih vikend destinacija, ali i omiljena destinacija za idealan dan u prirodi.

Linker
14. svibanj 2024 17:53