sjajna suradnja

Brad Pitt i Penélope Cruz u Chanelovoj kampanji odali počast kultnom filmu i oduševili svijet

Slavni glumci oduševili su novim ulogama u kampanji koja je odala počast kultnom francuskom filmu "Un homme et une femme", koji je 1966. režirao Claude Lelouch, a sada je u novom ruhu zasjao na otvorenju Chanelove revije u Parizu.

U sklopu predstavljanja nove kolekcije za jesen i zimu u 2024. godini, Chanel je na Tjednu mode u Parizu odao počast klasiku francuske kinematografije, filmu "Un homme et une femme", iza kojeg stoji redatelj Claude Lelouch. Film koji je na dodjeli Oscara 1967. godine nagrađen s dva zlatna kipića, za najbolji scenarij i najbolji strani film, sada je otvorio reviju luksuzne francuske kuće i oduševio novom glumačkom postavom. Glumce Anouk Aimée i Jean-Louis Trintignant zamijenili su poznata holivudska lica - Brad Pitt i Penélope Cruz, no u pozadini kultnih crno-bijelih scena i dalje je bio prepoznatljivi soundtrack Francisa Laija.

Glumački par pratimo tijekom vožnje automobilom, nakon čega vidimo scenu večere u luksuznom restoranu "La Belle Epoque". No, u usporedbi s originalom, ovog puta rodne su uloge obrnute. Nakon što nizozemska manekenka Rianne Van Rompaey u ulozi konobarice dolazi preuzeti narudžbu, Brad upita Penélope: "Što kažeš na odrezak?", a ona oduševljeno uzvraća: "Mmm, da, to zvuči dobro".

Par zatim naručuje Chateaubriand, srednje pečeni odrezak. "Mislim da je ljuta na nas. Definitivno nije sretna", primjećuje Brad, a Penélope mu odgovara "Želiš li da je usrećimo?", te zatim poziva konobaricu i pita ju: "Oprostite, imate li slobodnih soba?".

Radnja je smještena u Deauvilleu, francuskom primorskom gradu u kojem je Gabrielle "Coco" Chanel otvorila svoj prvi butik 1913. godine. Režiju kratkog filma potpisuju Inez & Vinoodh, nizozemski umjetnički par, najpoznatiji po fotografiji i kampanjama za modne kuće Chanel, Calvin Klein, Louis Vuitton i Miu Miu. Video u trajanju nešto više od minute ubrzo nakon prikazivanja na reviji osvanuo je na internetu, a u manje od 24 sata samo na YouTubeu pregledan je gotovo 80 tisuća puta. Ispod videa ubrzo su osvanuli i brojni komentari u kojima su gledatelji nahvalili Chanel, njihovu viziju, ali i glavne glumce kojima su natuknuli da bi ih voljeli vidjeti zajedno na filmskom platnu. "Snimanje za Chanel trajalo je dva dana i odlično smo se proveli. Bilo mi je sjajno", rekla je Penelope za Vogue.

image

Uz Brada Pitta i Penélope Cruz u videu se pojavljuje i nizozemska manekenka Rianne Van Rompaey u ulozi konobarice

PRESS

Inače, Brad Pitt je započeo suradnju s Chanelom 2012. godine, kada su ga odabrali kao prvog muškog ambasadora za parfem No.5. dok je Penélope zaštitno lice kuće od 2018. godine. Tada se prvi put pojavila u kampanji koju je snimio pokojni kreativni direktor brenda Karl Lagerfeld, a 2019. je Oscarom nagrađena glumica na jesenskoj reviji kuće prošetala pistom kako bi mu odala počast.

Linker
21. travanj 2024 14:40