Serija ”One Day”

 NETFLIX
nova zvijezda

Tko je Leo Woodall? Dolazi iz glumačke obitelji, ljubi kolegicu, a sve je oduševio u Netflixovoj hit seriji

Jednog od najzgodnijih i intrigantnijih mladih britanskih dramskih umjetnika, zapazali su još u drugoj sezoni "White Lotusa", a sada je sve oduševio novom ulogom.

Jednog od najzgodnijih i intrigantnijih mladih britanskih dramskih umjetnika, zapazali su još u drugoj sezoni "White Lotusa", a sada je sve oduševio novom ulogom.

Premda je kao tinejdžer vjerovao kako će uspjeti izbjeći sudbinu koja je osvojila gotovo cijelu njegovu obitelj, privlačan engleski glumac Leo Woodall naposljetku je prihvatio i krenuo svojih roditelja. Postao je dramski umjetnik. Mnogi članovi njegove obitelji bave glumom ili su profesionalno povezani sa zabavljačkom industrijom, pa mladi Britanac kojem filmski znalci predviđaju blistavu karijeru, na neki način nije imao izbora. Ovih je dana zaradio status jednog od najperspektivnijih britanskih dramskih umjetnika zbog glavne muške uloge u Netflixovoj seriji "One Day" čije je prikazivanje počelo 8. veljače. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana Davida Nichollsa iz 2009. godine, koji je 2011. najprije pretočen u film "One Day". Tada su uloge para čija srca nakon jedne zajedničke noći, ispunjavaju osjećaji za koje uzalud vjeruju da je prijateljstvo, tumače dobitnica Oscara, Anne Hathaway i engleski glumac Jim Sturgess.

Ovog puta, u Netflixovoj seriji iz 2024. godine, uloge sudbinski povezanog ljubavnog para preuzeli su upravo Leo Woodall i Ambika Mod. Serija prati Emmu i Dextera koji se susreću 15. srpnja 1988. u Edinburghu, u dirljivoj 20-godišnjoj ljubavnoj priči koja ih prati godinama, na taj isti dan. Snimana je u njegovom rodnom gradu, Londonu, a Leo je u nedavnom razgovoru za The Hollywood Reporter, ispričao da je setu provodio 12 sati dnevno čak sedam mjeseci. Kada su se mijenjale lokacije s jednog dijela britanske prijestolnice na drugom, "putovanje" odnosno probijanje kroz gužvu bilo mu je prilično zahtjevno, premda grad poznaje kao vlastiti džep.

"U to vrijeme činilo mi se da se cijeli život nisam dovoljno naspavao, dok sam za ručak samo jeo kolače", otkrio je u intervjuu za The Hollywood Reporter.

image

Leo Woodall na nedavnoj dodjeli 29. Annual Screen Actors Guild Awards

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK FOR SAG AWARDS

No, pravi razlog zbog kojeg 27-godišnjem Leu Woodallu koji zbog sanjivog pogleda, "neposlušne" kose i pravilnih crta lica već sada ima puno obožavateljica, a znalci u zabavljačkoj industriji predviđaju mu značajnu karijeru, nije samo serija u kojoj ga sada gledamo, već i raniji projekt. Riječ je o hitu HBO-a, "The White Lotus". Zahvaljujući njemu, Leo se probio među probrane, mlade britanske glumce kojima se šalju najprimamljivije ponude za nove angažmane. Pojavio se u drugoj sezoni serije snimane na Siciliji, u ulozi Jacka, mladog Britanca koji se udvarao djevojci Portiji (tu ulogu tumači Haley Lu Richardson) i pomagao svom adoptivnom ujaku Quentinu (glumi ga Tom Hollander) isplanirati ubojstvo Tanye (glumila ju je nezaboravna Jennifer Coolidge). Osim što mu je uloga Jacka omogućila značajan iskorak u karijeri, na setu "White Lotusa" 2022. je upoznao djevojku, 33-godišnju američku glumicu Meghann Fahy. Glasine o vezi sa šest godina starijom kolegicom potaknuo je sam Leo. Naime, u rujnu 2022. objavio je na svom Instagram profilu fotografije sa seta serije, uključujući polaroid na kojem su on i Meghann. "To je ljubav", stavio je Leo u opis.

image

Leo Woodall i Meghann Fahy upoznali su se na setu serije "White Lotus"

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Potvrda ljubavne veze došla je tek u studenom 2023., kada su ih fotografi objavio E! Newsa "uhvatili" kako se ljube na ulicama New Yorka. Od tada su i "službeno" par.

Danas malo tko vjeruje kako je privlačan glumac kao tinejdžer vjerovao da će uspjeti u životu kao učitelj tjelesnog odgoja ili kaskader. Razlog je taj da se odmalena morao "nositi" s dramskim umjetnicima u vlastitoj obitelji. Međutim, na kraju je, kao devetnaestogodišnjak, upisao dramsku školu, a nedugo potom, dobio je prvi glumački angažman u kratkom filmu, piše Daily Mail.

Razlog zbog kojeg je "pokleknuo" i upisao studij glume na londonskoj Arts Educational Schools koju je završio 2019., njegovi su roditelji, Andrew Woodall i Jane Mary Ashton, oboje glumci. Mnogo godina kasnije, zvijezda serije "Ona Day" otkrila je kako ga je impresionirala kultna britanska serija "Peaky Blinders", pa se i zbog nje odlučio za glumu.

Njegov otac pojavio se u filmovima "Grof Monte Cristo" te "Solo: A Star Wars Story". Leova majka je također glumica, ali nije baš radila. No, nakon što je njezina veza s Leovim ocem završila, udala za škotskog glumca Alexandera Mortona. Proslavio se, naime, u BBC-jevoj seriji "Monarch of the Glen", a glumio je i u legendarnom filmu iz 1971."Get Carter". Uz sve to, Leo Woodall potomak je glumice iz ere nijemog filma, Amerikanke Maxine Elliott, zvijezde 1910-ih.

image

Ekipa Netflixovog hita "One Day": autor serije David Nicholls, redateljica Molly Manners te glumci Ambika Mod, Nicole Taylor i Leo Woodall

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK FOR NETFLIX

Tek što je mladi glumac prije pet godina priveo studij kraju, dobio je ulogu u kratkom filmu "Man Down". Slijedi angažman u dvije epizode popularne serije "Vampire Academy" u ulozi Adriana Ivashkova, a 2021. dobio je sporednu ulogu u filmu "Cherry". Potom je, među 28.000 prijavljenih kandidata, izabran za glavnu mušku ulogu u filmu "Nomad" gdje tumači ulogu misterioznog usamljenika kojeg borba za preživljavanje u koju je slučajno uvučen.

O tome koliko mu se život promijenio zbog nenadane popularnosti, Leo Woodall ispričao je nedavno za The Hollywood Reporter: "Pogodilo me koliki sam pritisak počeo osjećati kada sam počeo tumačiti glavne uloge. Nisam znao kako se trebam ponašati, trebam li biti neka vrsta ‘kapetana sportske momčadi‘? Proganjao me je osjećaj da nemam nikakvog trenutka samo za sebe. Jedan dan primijetio sam da me prati paparazzo i pomislilo: "Ne znam kako se poznatiji od mene svakodnevno nose s tim‘". Dodao je kako bi volio biti što uspješniji kao glumac, ali ne bi htio postati slavan u cijelom svijetu. Sudeći po reakcijama gledatelja serije Netflixove "One Day", male su šanse da će mu to uspjeti.

Linker
08. svibanj 2024 17:49