Dvorišta - ”Svako ima svoju priču”

 IGOR NOBILO
PRODUŽENO TRAJANJE

Ipak nisu gotova: Dvorišta traju sve do srijede

Ako još niste, zakačite se za Dvorišta! Manifestacija koja je započela 12. srpnja, trebala je trajati do jučer, no ona je produljena do srijede, 26. srpnja.

Ako još niste, zakačite se za Dvorišta! Manifestacija koja je započela 12. srpnja, trebala je trajati do jučer, no ona je produljena do srijede, 26. srpnja.

Organizatori jednog od najzabavnijih događaja u Zagrebu obavještavaju posjetitelje da će kulturno-turistička manifestacija Dvorišta zbog loših vremenskih prilika tijekom proteklih dana biti produžena za 3 dana, od ponedjeljka 24. do srijede 26.7. Tijekom tih dana manifestacija će biti otvorena za sve posjetitelje u uobičajenom radnom vremenu od 18 do 24 sata, a sva tri dana na svim lokacijama održavat će se i dalje i glazbeni programi koje će uskoro objaviti na društvenim mrežama manifestacije, Instagram i Facebook profilu.

image
IGOR NOBILO

Podsjetimo, manifestacija Dvorišta, jedinstvena je prilika koja nudi mogućnost posjetiteljima da zavire iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i dožive čarobne ambijente gornjogradskih dvorišta. "Svako ima svoju priču", slogan je manifestacije čija DVORIŠTA pričaju priče o Zagrebu "kakvog još niste doživjeli." Tu je i puno dobre urbane zabave, jer se u Dvorištima može osvježiti slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza do popa. „Pravo urbano cool događanje s dušom“ i „Projekt kakav Zagreb još nije imao“ samo su neki od superlativa koji otpočetka prate ovu manifestaciju.

image

Omiljeno mjesto za duženje i glazbu

IGOR NOBILO

O atraktivnosti i uspjehu kulturno-turističke atrakcije Dvorišta puno govore i dvije prestižne nagrade za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu. Dvorišta donose dvije lokacije premijerno predstavljene 2019. u sklopu Narodnog doma HAZU- a: gornje reprezentativno dvorište na Opatičku (Opatička 18) i donje, skriveno i posebno, s pogledom na Radićevu ulicu (Dvoranski prečac 1). Prošle godine u sklopu Dvorišta prvi puta je otkriveno Dvorište Zvjezdarnice u Popovom tornju (na vrhu Opatičke), kao i Arheološki vrt, sjeverno dvorište Muzeja grada Zagreba (s ulazom iz dvorišta Zvjezdarnice).

image

Manifestacija je počela 12. srpnja, a trebala je trajati do 23. srpnja, međutim produljena je tri dana, do 26. srpnja

IGOR NOBILO

Ove godine vratio se na Dvorišta i prekasni Atrij Muzeja grada Zagreba s najstarijom sunčanom zidnom urom u Zagrebu (Opatička 20). A tu je ponovno i prošlogodišnja hit-lokacija, prekrasno Dvorište Palače Erdödy-Keglević u Ćirilometodskoj 4, u kojoj je danas jedna od rezidencija Pravnog fakulteta, a nekoć je bila posljednji dom vođe Hrvatskoga preporoda Ljudevita Gaja i mjesto njegove znamenite Ilirske tiskare.

image

Karta ovogodišnje manifestacije

PRESS

Stoga, iskoristite priliku produljene manifestacije i zakačite se za Dvorišta!

Linker
26. travanj 2024 03:48