PRESS
Drito

Vruća jesen: Najjači domaći trap festival vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture

Nova epizoda Drito festivala krajem rujna daje podršku mladim imenima regionalne scene.

Nova epizoda Drito festivala krajem rujna daje podršku mladim imenima regionalne scene.

Nakon dva rasprodana ovogodišnja izdanja, najjači domaći trap festival najavljuje i svoju jesensku epizodu. Drito se vraća na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture i to u obliku prvog događanja "Lil Drito iz Tvornice", koje će se održati 30. rujna.

Kroz "Lil Drito iz Tvornice" svoje nastupe će tako održati ukupno 15 novih imena regionalne glazbene scene, a nekima od njih ovo će biti kako premijerni nastup na pozornici ovog kultnog zagrebačkog koncertnog prostora, tako i premijerni nastup uopće.

"Ovo je verzija Drita koja će služiti kao platforma za isticanje novih imena na glazbenoj sceni s naglaskom na trap & rnb zvukove" ističu iz booking agencije i izdavačke kuće yem, koja je 2016. godine pokrenula Drito festival i zajedno sa svojom publikom oblikovala ga u gen-z glazbenu oazu.

image

Drito festival u Tvornici kulture

PRESS

Potpuni line-up čine raznovrsna nova regionalna imena: Dino Blunt, Yung Bude, Massimo Savage, Noti Limun, Zicer Inc., Ba$ha, Ružno pače, Podočnjaci, mrzimteluka, Miach, Vedran Istina, Peki, Shtosmo, $BL i Baks. Koncept je zamišljen tako da se u prvom dijelu eventa kroz 15-minutne nastupe predstave najsvježija imena na sceni, dok će u drugom dijelu večeri uslijediti klasični Drito setup sa setovima do 40 minuta.

Podsjećamo, Drito je ove godine održao već dva energična izdanja koja su mahom oduševila publiku; početkom travnja šest tisuća posjetitelja i 20 regionalnih glazbenih imena bilo je dio rasprodanog "Drita iz Boćarskog", do sada najvećeg izdanja festivala, dok je sredina lipnja bila u znaku open-air Drito epizode u Osijeku, za koju se također tražila ulaznica više.

U svojoj novoj epizodi, Drito nastavlja podržavati mladu regionalnu glazbenu scenu, što čini od svojih samih početaka, a Lil Drito iz Tvornice ove će jeseni biti središnje mjesto susreta gen-z publike s nekim novim omiljenim im izvođačima.

image
PRESS

Ulaznice su dostupne u pretprodaji po cijeni od 60 kuna (7.96 €), dok će na dan događanja iznositi 80 kuna (10.64 €). Prodajna mjesta u Zagrebu su Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark, a dostupne su i online ulaznice putem platforme Core Event. Detaljna satnica bit će objavljena naknadno, a ulaz je 16+ godina.

Linker
09. svibanj 2024 21:48