Zendaya

 DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
Odvažna izdanja

Report s modnog događaja godine: Ovo su lookovi s ovogodišnje Met Gale o kojima se najviše govori

U nastavku izdvajamo najatraktivnije outfite s crvenog tepiha.

U nastavku izdvajamo najatraktivnije outfite s crvenog tepiha.

Bez obzira na to što je ovogodišnja Met Gala prošla bez mnogima omiljenih zvijezda poput Rihanne, Blake Lively, Beyoncé i Taylor Swift, modni Oscari ipak nisu razočarali. Na jedan od najiščekivanijih modnih događaja u svijetu, često nazivanog i modnim Oscarima, stigle su brojne zvijezde, i to u izdanjima o kojima će se, vjerujemo, još danima pričati. Tema ovogodišnjeg eventa zvala se "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", dok je službeni dress code bio "The Garden of Time" koji je većina uzvanika ispoštovala. Atraktivnih dizajnerskih custom kreacija nije nedostajalo zbog čega je sam popis najupečatljivijih lookova poprilično dugačak. Jedna od onih koja je plijenila pažnju bila je Zendaya, glumica čijim modnim izdanjima na crvenom tepihu u posljednje vrijeme uistinu rijetko nalazimo zamjerku. Kako bi ispoštovala ovogodišnji dress code, 27-godišnjakinja se ponovno udružila sa svojim dugogodišnjim stilistom i bliskim suradnikom Lawom Roachom, kako bi isporučili ne jedan, već dva elegantna modna izdanja koji bi mogli ući u povijest Met Gale.

Prvo se na crvenom tepihu pojavila u kreaciji Maison Margiela Artisanal by John Galliano, koja se temeljila na Diorovoj haljini iz 1999. godine. Haljina na jedno rame imala je dugu suknju prekrivenu kraljevsko-plavim i smaragdno-zelenim dijagonalnim prugama, kao i voćne ukrase koji su ukrašavali jednu stranu njezina struka. Na glavi je nosila mrežastu instalaciju s perom, a look je dodatno naglasila i dramatičnim make-upom koji se savršeno uklapao u cijeli styling.

image

Zendaya

ANGELA WEISS AFP

Za drugo je izdanje glumica odabrala senzacionalnu crnu haljinu iz 1996., odnosno Givenchyjeve ere Johna Galliana. Kreacija je imala steznik na vezanje, pufnaste rukave spuštenih ramena i strukturirani porub s peplumom, kao i ogromnu suknju. Kao da to nije bilo dovoljno, outfit je upotpunila ogromnim šeširom s buketom omotanim crnim tilom koji je Philip Treacy dizajnirao za Alexandera McQueena 2006.

image

Zendaya

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP

Osim Zendaye, svojim je lookom na ovogodišnjem izdanju Met Gale oduševila i Jennifer Lopez koja je stepenicama Muzeja umjetnosti Metropolitan prošetala u zanosnoj poluprozirnoj haljini s ukrasima od kamenčića i srebrnih bisera. Kreaciju je dizajnirao Daniel Roseberry, a spektakularni Schiaparelli haute couture komad posebno se isticao svojim dramatičnim skulpturalnim dekolteom. Haljina je sprijeda bila ukrašena svjetlucavim tilom, a imala je i šlep koji je looku 54-godišnje glumice dao dodatnu dozu dramatičnosti te glamura.

image

Jennifer Lopez

ANGELA WEISS AFP

Jedan od najistaknutijih lookova na ovogodišnjoj Met Gali bio i onaj pjevačice Tyle koja je plijenila pažnju efektnom skulpturalnom kreacijom modne kuće Balmain. Njezina se haljina sirena kroja naročito isticala realističnim efektom pijeska, a ono to je bilo posebno zanimljivo bila je činjenica da su je zbog haljine na rukama trebali nositi sve do stepenica. Look je dodatno upotpunila staklenim pješčanim satom koji je nosila u ruci te time sjajno odgovorila na ovogodišnju temu. S obzirom na to da je ovo bilo njezino prvo pojavljivanje na Met Gali, s velikim veseljem iščekujemo njezino izdanje iduće godine.

image

Tyla

JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP

Favorit večeri svakako je bila i Gigi Hadid u predivnoj kreaciji Thoma Brownea. Njezina svjetlucava haljina na sebi je imala žute ruže i aplikacije tamnozelenog lišća našivene preko trbuha, a dodatnu dozu elegancije davao je dugački dimenzionirani šlep. Kako su kasnije otkrili dizajneri, za izradu haljne bilo je potrebno više od pet tisuća sati da se izvezu svi detalji, a još više da se na kreaciju zašije preko 2,8 milijuna mikro perlica.

image

Gigi Hadid

ANGELA WEISS AFP

Također se mnogo govori o looku Kim Kardashian koja je i inače jedna od onih koje nikada ne propuštaju zadiviti na Met Gali. Ovog se puta 43-godišnja reality zvijezda odlučila za custom Margielu i njihovu srebrnu haljinu naglašenog struka koja je pratila linije njezina tijela. Riječ je o poluprozirnoj kreaciji čiji je dizajn bio inspiriran kultnim Gallianovim modelom za Dior iz 1997.

image

Kim Kardashian

ANGELA WEISS AFP

Ovogodišnji dress code savršeno je ispoštovala i Lana Del Rey koja se za pojavljivanje na Met Gali odlučila za spektakularnu kreaciju modne kuće Alexander McQueen. Upečatljiv look 38-godišnje pjevačice zapravo se referirao na arhivski izgled iz McQueenove jesenske kolekcije 2006., što je rezultiralo haljinom s korzetom od svile, dvostrukog žoržeta i tila te ručno izvezenim granama od brončane poluge, inspiriranom patinom i oblikom skulptura koje je izradio švicarski umjetnik Alberto Giacometti. Za dramatičan završetak, dizajner Sean McGirr kreirao je posebno pokrivalo za glavu koristeći prirodne grane gloga i vel od tila.

image

Lana Del Rey

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP
Linker
19. svibanj 2024 07:43