Anya Taylor-Joy u vintage kreaciji modne kuće Paco Rabanne

 JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Modna arhiva

Dominacija vintage komada: Ove su zvijezde plijenile pažnju kreacijama starijima od njih samih

U posljednje smo vrijeme uistinu imali prilike vidjeti mnogo modnih izdanja koja datiraju još iz 90-ih, a evo koje su ih sve poznate dame nosile.

U posljednje smo vrijeme uistinu imali prilike vidjeti mnogo modnih izdanja koja datiraju još iz 90-ih, a evo koje su ih sve poznate dame nosile.

U posljednjih nekoliko tjedana vidjeli smo uistinu nevjerojatnu dominaciju vintage komada, bilo da je riječ o premijerama hit filmova ili biranju modnih kreacija za pojavljivanje na crvenom tepihu. Neke od najvećih svjetskih zvijezda plijenile su pažnju upravo spektakularnim kreacijama od kojih su mnoge starije i od njih samih. Jedna od njih bila je uvijek modno nepogrješiva Zendaya, a ona je na jednoj od svojih mnogobrojnih premijera filma "Dina: Drugi dio" na crvenom tepihu oduševila upravo u arhivskom futurističkom izdanju. Naime, američka glumica nosila je robotsko odijelo s potpisom Thierryja Muglera iz njegove kolekcije za jesen/zimu iz 1995., odnosno kreaciju staru gotovo 30 godina.

image

Zendaya u Mugler robotskom odijelu starom skoro 30 godina

DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK

Nekoliko mjeseci kasnije, 27-godišnja glumica ponovno se odlučila za vintage kreaciju, i to na tradicionalnoj večeru u New Yorku koju urednica Anna Wintour uvijek održava uoči Met Gale. Zendaya je nosila vintage bijelu midi haljinu modne kuće John Galliano staru čak 26 godina, a riječ je o outfitu s cvjetnim uzorkom iz njihove kolekcije za proljeće/ljeto 1998. Glamurozni look kojim je plijenila pažnju dodatno je upotpunila parom bijelih špic Christian Louboutin salonki na petu te Bulgari dizajnerskim nakitom.

image

Zendaya je uoči Met Gale nosila haljinu modne kuće John Galliano iz 1998.

BLAYZENPHOTOS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Osim Zendaye, vintage kreaciju staru 28 godina nosila je američka glumica Anya Taylor-Joy. Ona je na nedavnoj australskoj premijeri filma "Furiosa: Pobješnjeli Max saga" privlačila poglede u efektnoj zlatnoj haljini koju je modna kuća Paco Rabanne prvi put predstavila u svojoj couture kolekciji 1996. Ono što se naročito isticalo na kreaciji bili su metalik elementi i zlatni šiljci, a budući da je 28-godišnja glumica i inače poznata po odvažnim modnim odabirima, svojim lookom nije nikoga previše iznenadila.

image

Anya Taylor-Joy u vintage kreaciji modne kuće Paco Rabanne

JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK

Svojim je ekstravagantnim lookom pažnju plijenila i Kendall Jenner koja se na Met Gali početkom svibnja pojavila u Givenchy Couture haljini iz 1999. Crna svjetlucava vintage kreacija koju je 28-godišnja manekenka odabrala za tu priliku pratila je linije njezina tijela, a naročito se isticala zanimljivim prozirnim izrezima.

image

Kendall Jenner u Givenchy vintage haljini na Met Gali 2024.

MARLEEN MOISE GETTY IMAGES VIA AFP

Kasnije se za afterparty Met Gale poznata manekenka preodjenula u još jednu efektnu kombinaciju, ovog puta bila je riječ o Givenchy haute couture haljini Alexandera McQueena iz 1997., a njezina lepršava bijela kreacija naročito se isticala predimenzioniranim detaljem krila te senzualnom suknjom od tila.

image

Kendall Jenner u Givenchy haute couture haljini Alexandera McQueena iz 1997.

MICHAEL SIMON/SHUTTERSTOCK
Linker
26. svibanj 2024 04:29