daleko od idile

Kod Trumpovih sve po starom: Melania i dalje izgleda kao da sa svojim suprugom ne želi imati posla

Bivša prva dama Amerike do sada je vješto izbjegavala društvo supruga i njegovu kampanju za ponovni ulazak u Bijelu kuću, no kako se datum izbora približava sve ih se češće može vidjeti zajedno u javnosti - i čini se da se ništa nije promijenilo.

Od kada je prošle godine ponovo krenuo jurišati na Bijelu kuću, bivši američki predsjednik i biznismen Donald Trump skoro niti jednom nije viđen u društvu supruge Melanije Trump, rođene Slovenke iz Novog Mesta. Za posljednje mjesece ima "ispričnicu" jer joj je nakon neimenovane teške bolesti 8. siječnja preminula majka Amalija Knavs. No za mjesece prije, kada je svog supruga pustila da sam uvjerava mase kako bi ovaj put bio još bolji predsjednik, opravdanja nema. Osim već davnih špekulacija o osobnoj netrpeljivosti.

image

Donald i Melania Trump u ožujku ove godine nakon glasanja na primarnim izborima na Floridi

GIORGIO VIERA AFP

Većinu predsjedničkog mandata svog supruga koji je trajao od 2017. do 2021., najteže je na Melaniji bilo vidjeti osmijeh. Ovih dana nakon dugo vremena bila mu je pratnja na večeri povodom prikupljanja donacija za njegovu predsjedničku utrku u kući milijardera Johna Paulsona u Palm Beachu. I tamo je stigla zamrznutog lica, a osmijeh je samo namjerila domaćinima i okupljenim fotografima.

image

Ovih dana nakon dugo vremena Melania je suprugu bila pratnja na večeri povodom prikupljanja donacija za njegovu predsjedničku utrku

ALON SKUY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Čini se da Donald Trump u svojoj supruzi i nema neku podršku za ponovni ulazak u Bijelu kuću, gdje niti prvi put nije željela ući. Za one s lošijim sjećanjem, podsjetimo na skandal s početka njegovog mandata kada se on već uselio u predsjedničku rezidenciju dok je ona sa sinom Barronom ostala u New Yorku kako bi dječak završio školu. To nije pasalo njemu kao ni američkoj javnosti pa se pod pritiskom ipak preselila u Bijelu kuću, a Barron je nastavio školovanje u Washingtonu. Ipak, Melania se potrudila da njezin sin jedinac bude što dalje od fokusa medija pa je i za vrijeme Trumpovog predsjedavanja Amerikom, bio vrlo malo u javnosti.

image

Donald, Melania i Barron na sporovdu Ivanke Trump 2022.

KRISTIN CALLAHAN/EVERETT/PROFIMEDIA

U cijelom periodu njegovog predsjedničkog mandata, Melanijino nezadovoljstvo ulogom prve dame bilo je gotovo opipljivo - na službenim događanjima rijetko se smijala, što i ne bi bio toliki problem da u nekoliko navrata nije uhvaćena kako uporno odbija svom suprugu dati ruku.

Razlog tome su možda i njegove neslane šale koje često prelaze granicu dobrog ukusa, a s kojima ne staje ni sada, u novoj kampanji. Kao gorljivi konzervativac zalaže za strože mjere protiv imigranata i njihovih obitelji, čime direktno vrijeđa svoju obitelj, jer mu u tu kategoriju spada i bivša supruga Ivanka Trump, inače rođena Čehinja, kao i sadašnja supruga i njezini roditelji koji su tek 2018. uspjeli dobiti američko državljanstvo. Ustvari, teško se Melaniji složiti s njegovim stavovima koji su u masu slučajeva kontradiktorni s onim što živi i radi; nekoliko puta optužen je seksualno zlostavljanje maloljetnica iz čega se izvukao izdašnim novčanima naknadama onima koje su ga sumnjičile, a nije ni revni porezni obveznik.

image

Donald i Melania Trump u siječnju 2021. godine

SHUTTERSTOCK

Teško da takav tip može biti simpatičan nekom s manje rigidnim stavovima, a čini se, bar po izrazu lica, da Melanija spada u njih. Nakon što su izašle fotografije mrke Melanije s večere u Palm Beachu, užarile su se društvene mreže, a među njim je i komentar Rona Filipkowskog, odvjetnika i glavnog urednika liberalnog magazina Meidas Touch. ‘‘Melanija večeras izgleda kao da je talac. Trepnite dva puta ako trebate pomoć‘‘, poručio je. Nažalost, ovakvih komentara bilo je i u vrijeme prvog predsjedničkog mandata jer Melania gotovo na svakom događanju izgleda kao da tamo ne želi biti te drži očitu distancu od supruga.

image

Mnogi su uvjereni da nije nimalo uživala u ulozi prve dame Amerike

MARK REINSTEIN/SHUTTERSTOCK

Linker
16. travanj 2024 15:12