Mandatory Credit: Photo by David Fisher/Shutterstock (13915174ai)
Michael Douglas
Le Jury Longs Metrages photocall, 76th Cannes Film Festival, France - 16 May 2023

 DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
TKO BI REKAO?

Michael Douglas je otkrio da je daleki rođak holivudske ljepotice: "Šalite se? Pa to je fantastično"

U emisiji "Finding Your Roots" ovaj put glavna zvijezda bio je legendarni glumac koji se nemalo iznenadio rezultatom DNA analize.

Jedna od najljepših glumica Hollywooda i oskarovka Scarlett Johansson zapravo je daljnja rođakinja Michaela Douglasa. Naime, legendarni glumac koji iza sebe ima bogatu filmsku karijeru bio je poseban gost u emisiji "Finding Your Roots" koja se emitira na američkoj televiziji PBS. Voditelj Henry Louis Gates, Jr., glumcu koji će rujnu proslaviti 80. rođendan objasnio je kako su analizom došli do zaključka kako je u rodu sa svojom kolegicom. Douglas nije mogao sakriti uzbuđenje "Šalite se?" uzviknuo je, prije nego što je dodao: "To je fantastično. Ovo je cool. Ovo je tako cool", rekao je Douglas.

Istraživanje, koje je vodio Gates i tim profesionalnih genealoga, otkrilo je da Michael i 39- godišnja oskarovka imaju identične segmente DNA-a na četiri kromosoma. Gates je pojasnio kako im poveznica dolazi sa Scarlettine majčine strane koja ima korijene u židovskoj zajednici istočne Europe.

"To je nevjerojatno. Pa, jako se veselim se sljedećem susretu sa Scarlett", objasnio je Douglas.

image

Scarlett je od Michaela mlađa točno 40 godina. On će ove godine proslaviti 80. ona 40. rođendan

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

Michael Douglas je inače najstarije dijete legendarnih glumaca Kirka Douglasa i Diane Hill. Njegovi djed i baka s očeve strane bili ruski Židovi koji su emigrirali u Ameriku. Pravo ime Michaelovog oca bilo je Issur Danielovitch Demsky, no promijenio ga je u Kirk. Scarlett i Michael zasad nisu imali priliku zajedno glumiti na filmu, no i jedan i drugi su igrali u hitovima nastali prema Marvelovim stripovima. I dok je Scarlett maestralno odigrala Natashu Romanoff, odnosno Crnu udovicu, Douglas je utjelovio Hanka Pyma u filmskom hitu iz 2019. godine "Osvetnici: Kraj igre". Što o svome dalekom rođaku ima za reći slavna glumica, ostaje nam tek doznati.

Linker
03. travanj 2024 20:03