Yvonne McGuinness

Tko je supruga Cilliana Murphyja? Nakon strastvenog poljupca na dodjeli Oscara u fokusu je javnosti

Supruga dobitnika Oscara za naslovnu ulogu u filmu "Oppenheimer" vizualna je umjetnica s kojom će u kolovozu ove godine proslaviti okruglu, 20. godišnjicu braka.

Poljubac Yvonne McGuinness, supruge irskog glumca Cilliana Murphyja, najljepša moguća potvrda činjenice da u njihovom životu, nakon što je on svojoj kolekciji nagrada za naslovnu ulogu u filmu "Oppenheimer" dodao i Oscara za glavnu mušku ulogu, više ništa neće biti isto. Dosad su uspijevali čuvati privatni život s dva sina, u viktorijanskoj kući bez WiFi-ja, daleko od (pre)znatiželjne javnosti, no odsad će se od zvijezde jednog od najupečatljivijih filmova 2023. godine, očekivati biti prisutniji u filmskoj prijestolnici, gdje se dijele uloge i kroje glumačke sudbine.

I u novom "post-oscarovskom" životnom poglavlju, Cilliana Murphyja pratit će 51-godišnja supruga Yvonne McGuinness koju je strastveno poljubio nakon što je proglašen pobjednikom kategorije, a suprugu je spomenuo i u govoru zahvale.

image

Ovo je prvi Oscar za slavnog Irca

ROBYN BECK/AFP

"Yvonne McGuinness, moja si partnerica u životu i umjetnosti. Tu su i moja dva sina, Malachy i Aran, koji sjede gore. Ja sam najsretniji čovjek. Jako vas volim", rekao je glumac pred okupljenim, a potom i strastveno poljubio svoju suprugu čiji je oscarovski look privlačio poglede modnih znalaca tijekom dodjele najvažnijih nagrada u filmskoj industriji. Izabrala je upečatljivu, crnu haljinu posve otvorenih leđa, koja pritom nije previše otkrivala, a šminkom je istaknula prodoran pogled. Kosu je skupila u "neurednu" punđu, istaknula je dugi vrat visećim, zlatnim naušnicama... Pa ipak, medije u tolikoj mjeri nije osvojila profinjenim, monokromatskim izgledom koliko emocijama nabijenom gestom - kojom je pokazala da se suprug i ona doista vole i nakon 20 godina braka.

image

Dobitnik Oscara i njegova supruga, Yvonne McGuinness

PATRICK T. FALLON AFP

Njihov poljubac ili bolje rečeno, trenutak u kojem ga je nježno rukama držala za lice, kad je svijet za njih, u tom djeliću sekunde prestao postojati, smatra se jednim od najljepših trenutaka ovogodišnje dodjele Oscara. Treba reći i to kako će par ove godine proslaviti okruglu, dvadesetu godišnjicu braka u kojem su dobili 18-godišnjeg Malachija te 16-godišnjeg Arana, glumca u usponu. Tinejdžer će debitirati na filmu "Klara And The Sun" novozelandskog redatelja Taika Waititi, a glumit će sa zvijezdom serije "Wednesday", Jennom Ortegom.

image

Noć za pamćenje irskog glumca

PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA

Teško je reći što o njegovom odabiru profesije misli njegova majka, suvremena vizualna umjetnica jer dosljedno izbjegava intervjue. Poznato je kako je rođena u listopadu 1972., u Kilkennyju, Irska, a specijalizirala se za "film, performanse, skulpturalne i tekstilne elemente, zvuk i pisanje", stoji u njezinoj biografiji. Izlagala na skupnim i samostalnim izložbama diljem Irske i Velike Britanije. Poslije studija u domovini na Tehnološkom institutu u Corku, magistrirala je na uglednoj londonskoj instituciji Royal College of Art, piše InStyle.

Sa suprugom su ga 1996. upoznali zajednički znanci (on se iste godine afirmirao u kazalištu, u predstavi "Disco Pigs"). Već je tada, kad se počeo probijati u zabavljačkoj industriji, postala njegov najvažniji "backup", osoba kojoj najviše vjeruje i koja ga najbolje razumije.

image

Cillian Murphy i njegova supruga Yvonne upoznali su se preko zajedničkih prijatelja 1996. godine

JAY L. CLENDENIN/SHUTTERSTOCK FOR SAG

Ostala je to do danas, kad je njen 47-godišnji suprug, u najglamuroznijoj noći u Los Angelesu, dosegao zvijezde."Ljudi koje sam tada upoznao, ostali su moji najbliži prijatelji ... Oblikovali su me u smislu estetike, ukusa, u smislu onoga što sam želio učiniti sa svojim životom. I to je bilo otprilike u isto vrijeme kad sam upoznao svoju suprugu. Došla je na turneju s nama. Bilo je tako uzbudljivo, prije 20 godina ili što god to bilo - svi smo tada bili samo klinci, pokušavali smo pronaći svoj put - ali tako posebno, posebno vrijeme", ispričao je 2016. u razgovoru za The Guardian. Vjenčali su se 1. kolovoza 2004., a o tome koliko utjecaj ima na supruga, otkrio je 2005., u razgovoru za People.

image

Cillian Murphy i Yvonne McGuinness na dodjeli Zlatnih globusa

HFPA/THA/SHUTTERSTOCK

"Jako je važno imati nekoga takvog. Moj život se nije promijenio ni na koji način, stvarno. Još uvijek imam iste prijatelje i idemo na ista mjesta," bilo je sve što je samozatajni glumac otkrio o privatnom životu. Budući da je bračnom paru uspjelo ono što mnogim roditeljima nije – sinove tinejdžere odgajati tako da im praćenje društvenih mreža kod kuće, nije presudna stvar na svijetu – javnost jako zanima životni stil obitelji Cilliana Murphyja.

"Kuhamo, gledamo filmove, slušamo glazbu", otkrio je svojedobno Oscarovac pa otkrio i nešto o svojim prehrambenim navikama. "Bio sam vegetarijanac dugo vremena, a onda sam se predomislio, a sada sam se vratio na vegetarijanstvo. I moja žena je", dodao je Murphy koji je sa suprugom obitelj osnovao u Londonu, a potom su se 2015. godine svi zajedno preselili u Dublin.

"Volio sam živjeti u Londonu u svojim 20-ima i 30-ima, ali nakon nekog vremena, nekako kažete sam sebi: ‘Dobro, je li to - to?Ili postoji neka druga mogućnost?", izjavio je za The Guardian, pojašnjavajući zašto se sa suprugom Yvonne McGuinness i sinovima iz Londona vratio u domovinu. Spomenuo je skladan, obiteljski život kad su njihovi dječaci bili manji, dodajući i to kako je želio da dečki imaju bliske odnose s bakom i djedom koji žive u Irskoj.

"Valjda smo željeli da budu Irci. Nevjerojatno je kako su se brzo njihovi naglasci prilagodili. Čak i u roku od godinu dana od preseljenja natrag, naglasci koji su imali prije, blijede. Što će im, nadam se, donijeti popularnost kod djevojaka," zaključio je kroz smijeh jednom prilikom Cillian Murphy.

Linker
25. travanj 2024 12:10