Irskom zavodniku svidjela se promjena žanra i trbušasti kostim

 IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
opet snima

Život nakon štrajka: Collin je opet uskočio u kostim neprepoznatljivog zločinca

Svidjelo mu je u filmu ‘The Batman‘ biti neprepoznatljiv u trbušastom kostimu, zločest i željan moći te na kraju dobio priliku biti glavna zvijezda u seriji od osam epizoda.

Svidjelo mu je u filmu ‘The Batman‘ biti neprepoznatljiv u trbušastom kostimu, zločest i željan moći te na kraju dobio priliku biti glavna zvijezda u seriji od osam epizoda.

Među produkcijama koje su oživjele poslije povijesnog hollywoodskog štrajka, nalazi se i serija kojom se irski glumac Colin Farrell odmiče od tematike iz bliske povijesti svoje zemlje i ponavlja ulogu koja ga je učinila neprepoznatljivim. Poslije filma "Banshees of Inisherin" karizmatičan glumac uskočio je u trbušasti kostim Pingvina, u kojem se ovih dana prošetao na setu. Već je bio "gegavi" zlikovac Oswald Cobblepot alias Pingvin u filmu "The Batman" iz 2022. s Robertom Pattinsonom u naslovnoj ulozi. Ubrzo nakon premijere, HBO-ov streaming servis Max dogovorio je snimanje spinoff serije "The Penguin" koja bi osvijetlila priču zlikovca iz Gotham Cityja jer je film bio vrlo uspješan. Prvi vikend prikazivanja zaradio je solidna 134 milijuna dolara, potom je u Americi uprihodio 369.3 milijuna te čak 772.2 milijuna dolara širom svijeta, piše Daily Mail.

Snimanje serije počelo je u ožujku ove godine i poput mnogih projekata, usporilo se u svibnju kada su američki pisci u zabavljačkoj industriji proglasili štrajk. Snimanje serije potpuno je zaustavljeno u lipnju, čim je postalo jasno da pobuna pisaca nije prolazno već problem na čijem će se rješenju morati poraditi. A onda su se i glumci pridružili štrajku pa je snimanje serije "The Penguin" nekoliko mjeseci bilo zaleđeno.

image

Colin Farrell prošetao se setom u kostimu Pingvina

ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Nakon što je postignut dogovor Udruženja američkih pisaca i Saveza filmskih i televizijskih producenata, a nešto kasnije i Američke federacije filmskih, televizijskih i radijskih umjetnika, snimanje serije se nastavilo.

Irski šarmer postao je neprepoznatljiv u ulozi prema kojoj je stvorio poseban odnos. Nakon što je prvi put navukao kostim s povećim, lažnim trbuhom i tako odjeven prošetao do obližnjeg Starbucksa gdje ga nitko nije prepoznao, svidjelo mu se to.

"Nisam ni približno uspio istražiti lik koliko sam želio. Budući da su šminkeri Mike Marino i Mike Fontaine te kompletan odradili nevjerojatan posao, pomislio sam da je šeta što je sve do sada ostvareno za tu ulogu, samo vrh ledenog brijega. Snimili smo scene, zahvalan sam na svemu što smo radili u filmu, ali intimno sam želio više", prenosi Variety njegove riječi s crvenog tepiha.

Želja mu se ostvarila jer je Oswald Cobblepot dobio je seriju od osam epizoda čija bi premijera trebala biti na HBO Maxu krajem 2024. godine.

"Unakaženi gospodar kriminala i bivši poručnik super zlikovca Carminea Falcona, želi postati kralj kriminalaca", sažeo je irski zavodnik radnju serije. Otkrio je da na setu istražuje "njegovu snagu i podlost" ali i to da se radi o "čovjeku slomljenog srca".

Neprepoznatljiv glumac nedavno se prošetao setom, uživajući što je dobio priliku uroniti u mračan svijet Pingvina i umjetnički istražiti narav jednog od najopakijih Batmanovih protivnika. Imao je masku na licu, proćelavu periku i ožiljak na desnom obrazu, a na kostim koji mu je dodao kilograme, odjenuo je bijelu košulju bez kravate, crne hlače s tregerima.

U seriji još glume Clancy Brown, Cristin Milioti i Michael Zegen, a autorica projekta je scenaristica Lauren LeFranc. Ujedno je izvršna producentica serije, dok će redatelj filma "The Batman" iz 2022. Matt Reeves, koliko je poznato, sudjelovati kao supervizor projekta.

Linker
27. travanj 2024 12:36