ROBERT GAUTHIER/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
pohvalan potez

‘Njezina hrabrost svima nam može biti primjer‘: Ocasio-Cortez podržala odluku slavne gimnastičarke koja je šokirala svijet

Američka političarka velika je zagovornica mentalnog zdravlja te zapravo nimalo ne čudi što je stala na stranu sportašice.

Američka političarka velika je zagovornica mentalnog zdravlja te zapravo nimalo ne čudi što je stala na stranu sportašice.

Alexandria Ocasio-Cortez (31), američka političarka i aktivistica, predstavnica New Yorka u kongresu, javno je dala podršku Simone Biles (24), američkoj gimnastičarki, povodom odluke Simone da se ne natječe u pet od sveukupno šest disciplina na Olimpijskim igrama radi mentalnog zdravlja.

Najbolja američka gimnastičarka šokirala je svijet kada je stavila sebe na prvo mjesto. Mentalno zdravlje tema je o kojoj se do sad u sportu, rijetko pričalo.

Čitajte i: Najbolja američka gimnastičarka odustala od nastupa u finalu OI, razlog je mentalno zdravlje: 'Borim se...'

image
ROBERT GAUTHIER/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Svoju je podršku Alexandria prvo pokazala na Twitteru. Simone je na Twitteru izjavila "Potpora i ljubav koju sam primila ovih dana pokazalo mi je da sam više nego samo svoja postignuća, što prije nisam mislila", na što se Ocasio-Cortez brzo nadovezala svojim tweetom:

"Ti si heroj i uzor nama svima. Hvala ti što nam pokazuješ kako izgledaj hrabrost, ne samo ona koja se vidi na van, već i ona unutar nas. Činiš našu zemlju ponosnom."

Zagovornica mentalnog zdravlja

Alexandria Ocasio-Cortez, poznata i pod inicijalima AOC, veliki je zagovornik za mentalno zdravlje. Podijelila je svoju osobnu priču kao žrtva seksualnog zlostavljanja, smatra i javno govori kako bi zdravstveno osiguranje trebalo pokrivati i troškove brige o mentalnom zdravlju.

Ona je uistinu predstavnik mladih generacija, te svojim postupcima i pričama pokazuje ženama da razumije probleme današnjice, a time i da javno da podršku onima koje smatra dijelom promjene.

image
Alexandria Ocasio-Cortez
ANDREW SCHWARTZ/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Život Tina Srbića nije mazio: Skoro je odustao od gimnastike, a danas je Hrvatskoj donio srebrnu medalju

Mislim da je ( Simone ) svojim postupcima pokazala da nije uzor samo atletičarima, već i običnim ljudima, pogotovo ženama." Izjavila je AOC jučer TMZ-ju na stepenicama zgrade Capitola u Washingtonu.

Nakon što je šokirala svijet prvom vijesti, Simone Biles, objavila je sretniju novost, a to je da će ipak sudjelovati u jednoj od disciplina, na gredi, te se Biles ponosnoj domovini vratila s broncom oko vrata.

Ocasio-Cortez rekla je kako svojim povratkom, a naravno i dobitkom bronce, Biles pokazuje da brigom o sebi i svojem mentalnom zdravlju, možemo postići odlične rezultate. Pokazala je svijetu, priča Ocasio-Cortez o Biles, kako ne bi trebalo biti upitno što ćemo staviti na prvo mjesto, svoj posao ili mentalno zdravlje!

Linker
29. travanj 2024 12:10