Mirna Čužić

 MAJA BOTA/RTL
Simpatična trenerica

Mirna iz ‘Života na vagi‘: "Živim u maloj sredini gdje se svi poznajemo, ali sad me znaju i u cijeloj Hrvatskoj"

Kondicijska trenerica i instruktorica Mirna Čužić otkriva po čemu će pamtiti sudjelovanja u sedmoj sezoni RTL-ovog showa.

Kondicijska trenerica i instruktorica Mirna Čužić otkriva po čemu će pamtiti sudjelovanja u sedmoj sezoni RTL-ovog showa.

Nakon finalne emisije i proglašenja Mislava Šepića za pobjednika sedme sezone showa "Život na vagi" 37-godišnja trenerica Mirna Čužić, koja se ove godine pred kamerama pridružila kolegi Edi Mehmedoviću, iskoristila je priliku da čestita svim kandidatima i cijelom RTL-ovom timu na sjajno odrađenom poslu. Rođena Zagrepčanka u Župi Dubrovačkoj vodi svoj Body Beat fitness studio, a od malih nogu živi aktivno, posvećena sportu.

Svoje znanje i iskustvo koncipirala je u sustavu treninga The Strenght, The Flow i The Beat by Mirna koji objedinjuje elemente borilačkih vještina i pilatesa, a sa svojim polaznicima radi individualno ili u malim grupama. A svoj moto “Nikada nemojte odustati, jer snovi postoje da bi se ostvarili” uspjela je usaditi i kandidatima sedme sezone showa "Život na vagi" i uvjerena je da će zahvaljujući njemu neki od njih zauvijek promijeniti svoje životne navike.

image

Treneri "Života na vagi" Edo Mehmedović i Mirna Čužić

VANESA PANDZIC CROPIX

Smatrate li osobnim porazom što pobjedu nije odnio član vašeg tima?

Ne. Puno je faktora utjecalo na to tko će na kraju iz showa izaći kao pobjednik, a treba naglasiti da su kandidati na kraju, nakon izlaska iz kuće, trenirali individualno. U svakom slučaju mi je jako mi je drago da su se članovi mog tima jako trudili i dali najbolje od sebe. Čestitam svima koji su se prijavili u show, jer to ni za koga nije bila laka i jednostavna odluka. Svima želim da i nakon showa ustraju na svom putu koji su započeli pred kamerama.

Jeste li ikad prije showa radili s pretilim osobama?

Nisam.

Što je iz vašeg iskustva najpotrebnije da bi se ljudi pokrenuli i počeli vježbati?

Za većinu kandidata koji su se prijavili u show psihološka prepreka je možda bila najvažnija, jer njima najviše fali (samo)discipline i motivacije zbog teških situacija i okolnosti u kojima su se u životu našli. Zbog toga im je pomoć psihologa bila ključna, jer sami ne bi uspjeli prionuti i disciplinirano se držati svih stručnih savjeta.

Po čemu ćete pamtiti svoju prvu sezonu?

Po sjajnim kandidatima i fenomenalnom timu ispred i iza kamera. Pamtit ću je po mnogim smiješnim situacijama, napetim izazovima, prijateljstvima koja su se stvorila, te mnogim postignućima i napretku koji se doslovce mogao pratiti iz dana u dan. To nama trenerima ispunjava srce i to je u konačnici i bila svrha cijelog procesa.

image

Voditeljica Marijana Batinić s Edinom Mehmedovićem Mirnom Čužić

RTL

Kako podnosite televizijsku slavu?

Tip sam osobe koja voli svoj mir i anonimnost, ali uz show se veže dobra energija i reakcije su isključivo pozitivne. Živim u maloj sredini, u Župi Dubrovačkoj gdje se i inače više-manje svi međusobno poznajemo, ali sad me prepoznaju i u cijeloj Hrvatskoj, pa je bilo simpatičnih uleta, pozdrava, slikanja za uspomenu...

Koja su vaša najvažnija pravila za zdravi život?

Zdrav i aktivan način života temelje se na (samo)disciplini i ustrajnosti, kao i umjerenost, jer ni u što ne treba krenuti prenaglo. U prehrani ne bi trebalo biti naglih restrikcija, jer će vam tijelo ionako na kraju samo reći čega mu i koliko treba. Svakoga dana trebali bismo pronaći svoju oazu mira svejedno je li riječ o šetnji, meditaciji, slušanju glazbe, čitanju knjige, a boravak u prirodi i na svježem zraku su pritom neprocjenjiva blagodat.

Je li lakše nakupiti višak kilograma ili ih se riješiti?

Kilogrami se lako skupljaju, ali i gube uz snažnu volju, disciplinu i stručnu pomoć sa strane. Svaki proces odricanja je u početku veliki stres za tijelo, psihu i um, ali zato treba ustrajati dok novi stil života ne postane svakodnevna rutina i navika. Iz vlastitog iskustva inače čini mi se da je najteže rješiv problem manjka kilograma.

image

Rođena Zagrepčanka Mirna Čužić živi i radi u Župi Dubrovačkoj

MAJA BOTA/RTL

Kakvi su efekti kampanjskog pristupa vježbanju?

Po mom iskustvu nisu dobri i dovode do takozvanog jo-jo efekta, jer kad stignete do cilja i sebe nagradite odustajanjem od vježbanja i aktivnosti, onda se obično dogodi povratak na staro ili stvari postanu i gore. Svaka nagla promjena nije dugotrajno održiva, pa se zato i s treningom kreće malim koracima i malim kalorijskim deficitima pod vodstvom nutricionista i trenera. Kilogrami se nisu nakupili preko noći, pa se niti navike ne mijenjaju preko noći.

Koji su vaši savjeti za postblagdanski detoks?

Po meni je postblagdanski detoks - marketinški trik, jer se tijelo samo čisti od otrova. Detoks kure, posebno one koje uključuju izgladnjivanje, na kraju vas iscrpe, pa nakon svega opet posegnete za hranom i tako se neprestano vrtite u krug.

Što ste si poželjeli u 2024.?

Što više zadovoljnih i nasmijanih klijenata Body Beat studija koji je sad u novom prostoru i na novoj adresi, te više odmora, mira i opuštanja s najbližima - dečkom, prijateljima i obitelji.

Je li i vaš dečko trener?

Ne, ali je bivši sportaš, pa živi vrlo aktivno: zajedno planinarimo i ponekad treniramo skupa.

image

Edo Mehmedović i Mirna Čužić

MAJA BOTA/RTL

U kojem zagrebačkom kvartu ste odrasli?

Moj kvart je Maksimir, a zdrave navike stekla sam u obitelji. Moji roditelji i dalje su aktivni: mama vježba jogu, tata mnogo šeta i stalno je u pokretu, a mlađi brat vježba borilačke sportove i ide u teretanu.

Kako su članovi obitelji podnijeli vaše preseljenje daleko od kuće?

Drago im je što sam ostala u Hrvatskoj, što sam sretna i što sam pronašla svoj put, te da nisam otišla u Australiju ili Ameriku, o čemu sam ozbiljno razmišljala. A njima do Dubrovnika avionom stvarno nije daleko, kao ni meni do Zagreba.

Linker
26. travanj 2024 03:23