Victoria Beckham

 PROFIMEDIA/CANVA
Victoria Beckham

Njezinih prvih 50 godina: Živi vojničkim režimom, ima milijune na računu, a obitelj joj je svetinja

Modna dizajnerica i poduzetnica svjetsku javnost ne prestaje fascinirati svojom željeznom samodisciplinom i radnom etikom.

Modna dizajnerica i poduzetnica svjetsku javnost ne prestaje fascinirati svojom željeznom samodisciplinom i radnom etikom.

O njezinom načinu života, prehrambenim navikama, tjelovježbi, kozmetičkim i modnim preferencijama znamo baš sve, no modna dizajnerica Victoria Beckham ne prestaje nas intrigirati svojom željeznom samodisciplinom, fascinantnom radnom etikom i fokusiranošću na razvoj svog brenda. Iako s osobnim bogatstvom, čija se vrijednost procjenjuje na 70 milijuna dolara, ima dovoljno novca za još tri života, svaki dan Victorije Beckham počinje u šest ujutro, najčešće s treningom od sat i pol pod vodstvom osobnog trenera, a ni 50. rođendan koji slavi 17. travnja nije u tom smislu biti iznimka.

image

Victoria Beckham na lanjskoj pariškoj reviji Jacquemusa

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK

Dašak iznenađenja u rutinu fanatično disciplinirane Victorije Beckham, modne dizajnerice, bivše spajsice i samoprozvane "radničke kćeri" koju je tata u Rolls-Royce u Londonu vozio u školu, zasigurno je i ove godine unio njezin suprug David Beckham, menadžer i suvlasnik američkog nogometnog kluba Inter Miami CF. Legendarni nogometaš ženi svog života svake godine priredi neko iznenađenje, pa joj je tako prije par godina točno u ponoć dostavio tortu na tri kata, a lani se dogovorio sa šefom sale restorana u kojem su slavili Victorijin rođendan da svi gosti ustanu i zaplješću u trenutku kad je za njezin stol stizala rođendanska torta. Jubilej svoje supruge ove je godine obilježio emotivnom čestitkom na društvenim mrežama.

"Sretan rođendan mojoj prelijepoj ženi... Trebaš se osvrnuti biti ponosna na ono što si postigla, i ono što si izgradila, ti si Posh Spice, poslovna žena i naravno udana za engleskog kapetana (smijeh) Ali najveći uspjeh su tvoja djeca, ti ih vodiš, voliš ih i podučavaš ih... Oni te vole neopisivo, svi te toliko volimo. Želim ti poseban dan, zaslužuješ sve", poručio joj je raznježeni David.

Što je smislio ove godine, tek ćemo saznati, ali ideja mu sigurno neće nedostajati, jer su Victoria i David Beckham postali pojam para koji uživa u međusobnoj zafrkanciji i podbadanju.

Victoria Caroline Adams, što je njezino ime upisano u matične knjige, rođena je 17. travnja 1974. kao najstarije od troje djece Anthonyja Williama Adamsa, inženjera i trgovca elektroničkom opremom, te domaćice Jacqueline Doreen.

image

Osmogodišnja Victoria kao djeveruša na vjenčanju svoje rođakinje

SHUTTERSTOCK

Odrasla je u ozračju obiteljske sloge, a legenda kaže da se jedino sramila kad je otac po nju dolazio u školu u Rolls-Royceu jer su je druga djeca zbog toga - zafrkavala. Ionako im je bila na meti jer je u nižim razredima bila debeljuca, a kao tinejdžerka je patila zbog prištića koje je prekrivala debelim slojem šminke.

Da joj je mjesto u showbiznisu shvatila je kao dijete kad ju je mama odvela u London na izvedbu mjuzikla "Fame". A točka preokreta dogodila se 1993. kad se prijavila na oglas za pop bend Spice Girls. Zbog svog privilegiranog djetinjstva i suzdržanog, pomalo bahatog držanja zaradila je nadimak Posh, a sa Spajsicama je ispunila dječju ambiciju da postane "poznatija od Persila".

image

Spice Girls u londonskoj Areni 1998.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

No, to je bio samo početak, jer su je veza i brak s Davidom Beckhamom, legendarnim engleskim nogometašem, pretvorili u globalnu ikonu. Njihova ljubav na prvi pogled okrunjena je rođenjem sina Brooklyna u ožujku 1999., te spektakularnim vjenčanjem 4. srpnja u dvorcu Luttrellstown pokraj Dublina. Victoria je na vjenčanju nosila krunu draguljara Slima Barretta, a mladenci su nakon izmjene zavjeta na slobodu pustili bijelu golubicu i zasjeli na zlatom optočena prijestolja. Na taj način su se simbolički okrunili za kraljevski celebrity par, pa je njihov dom u skladu s tim prozvan - Beckinghamskom palačom..

image

Kraljica Elizabeta II. družila se sa Spajsicama 1997.

KEN MCKAY/SHUTTERSTOCK

Nakon Brooklyna dobili su sinove Romea i Cruza, te kćer Harper Seven, ali Victoriji Beckham nikad nije palo napamet da zbog izazova majčinstva i obiteljskih obveza ostatak života provede u suprugovoj sjeni. No, da joj je obitelj najvažnija pokazala je kad je zbog višeg cilja zažmirila na suprugove izvanbračne izlete, kao što je to, recimo, bila njegova medijski najeksponiranija afera s modelom Rebeccom Loos.

Od preseljenja u Sjedinjene Države u njezinu fokusu je moda, a sve segmente proizvodnje svog brenda želi Victoria Beckham želi zadržati pod nadzorom.

image

Naomi Campbell i Victoria Beckham na MET Gali 2006.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

"Kad sam započinjala, mnogi su me pitali s kim radim, jer nisu vjerovali da odjeću kreiram sama. No, ne zavaravam se da sve znam: i danas učim, za mene je to cjeloživotni proces koji nikad ne prestaje", kaže Victoria Beckham, koja je sama sebi najbolji model.

"Sve što radim, od naočala do torbice i haljine, nosila bih i ja sama. Ljudi me pitaju tko je moja ciljana publika, a moj odgovor je uvijek isti - to sam ja", objasnila je Victoria, najbolja ambasadorica vlastitog brenda, koji rado nose mnoge zvijezde, njezine prijateljice kao što su Gwyneth Paltrow, Oprah Winfrey, Gisele Bündchen, Kate Winslet, Elle Macpherson, Brooke Shields, Heidi Klum...

image

Victoria Beckham

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

Prije pet godina svoje je poslovanje zakoračila je i u beauty svijet, a njezin brend Victoria Beckham Beauty iz dana u dan ima sve više poklonica ne samo zbog slavnog imena već i zbog kvalitete kojom su oduševljene žene diljem svijeta koje su isprobale, ako ne sve, onda barem dio njezinog beauty asortimana koji najradije promovira - sama.

Linker
28. travanj 2024 22:25