GLORIA PRODUKCIJA/PROFIMEDIA
Reci to pjesmom

Pazi se cure koja je pop zvijezda! U osvetničkim pjesama ocrnile su svoje bivše

Prije Shakire i Miley mnoge su pop zvijezde ljutnju i druge osjećaje zbog prekida ili prevare opjevale u svojim hitovima.

Prije Shakire i Miley mnoge su pop zvijezde ljutnju i druge osjećaje zbog prekida ili prevare opjevale u svojim hitovima.

Ako se u tebe zaljubi slikar ili pjesnik, nikada nećeš umrijeti, kaže jedna internetska mudrost. No, nekim bivšima bi vjerojatno draže bilo da ih napaćeni umjetnik ostavi na miru. Napravili smo pregled nekih od najpoznatijih pop pjesama i zvijezda koje su za svoje bivše imale samo ružne stihove ili su pak, kao Adele i Taylor Swift, doslovno izgradile karijeru na oplakivanju bivših ljubavi.

Miley Cyrus

Posljednji u nizu opjevanih bivših je Liam Hemsworth. Glumac je za 33. rođendan, 14. siječnja, dobio pjesmu od bivše supruge Miley Cyrus. Na "Flowers" su "odlijepile" sve (single) žene zapadne hemisfere. Glazbenica i autorica u pjesmi je bivšem poručila da može sama sebi kupiti cvijeće kao i razgovarati sama sa sobom o stvarima koje on ne razumije te da ona sama sebe bolje voli. Međutim poznavatelji Mileyna opusa znaju da nije ovo prva njena pjesma upućena bivšima, reklo bi se ovo je čak i pomirljivija verzija budući da je Liamu rekla "da ga nije htjela ostaviti, ni svađati se".

Prije dvije godine Miley Cyrus je objavila duet s Dua Lipom, njena pjesma "Prisoner" je također imala jednu opaku i nimalo dvosmislenu poruku na kraju video spota. "U sjećanju punom ljubavi svim mojim bivšima: Jedite gov*a!", poručila je Cyrus.

Shakira

Latino diva je pola godine nakon razlaza s nevjenčanim suprugom odlučila otkriti detalje njegove prevare i to u pjesmi. Shakira je pjesmu za sada ostavila bez imena, ali nije ostala dužna Gerardu Piqueu - poručivši mu da ona vrijedi kao dvije od 22, njegovu novu djevojku s kojom ju je varao godinu dana prije razlaza nazvala je Twingom, a sebe Ferrarijem. Novu curu nazvala je Casiom, dok je ona Rolex. Otkrila je i da ju je ostavio kao susjedu svekrvi, s novinarima pred vratima i dugom na računu.

Taylor Swift

Popularna kantautorica stvorila je imidž od toga da napiše pjesmu o svakome tko joj je slomio srce. Prvi kojem je Taylor Swift posvetila pjesme je glumac Jake Gyllenhaal, s kojim je bila u vezi od tri mjeseca. Na albumu "Red" iz 2012. posvetila mu je pjesmu "All Too Well", u kojoj čak spominje da joj je ostao crveni šal u kući njegove sestre. Jednom je čak Maggie Gyllenhaal morala objašnjavati ima li Taylorin šal kod kuće ili ne. Poznata redateljica i glumica nije imala pojma o čemu Swift pjeva, barem je tako rekla. Glumac je dobio još i pjesmu "We Are Never Ever Getting Back Together".

Taylor je opjevala i još neke svoj poznate bivše, tako je Harry Styles dobio pjesmu "Style", a ona se potrudila da ime pjesme ne ostavlja mnogo upitnika nad glavom. Pretpostavlja se da je na istom albumu "1989" slavnom kolegi posvetila i pjesmu "Out of the Woods".

Jedan holivudski zavodnik kolega, mnogo stariji od nje, zaveo je Taylor te ju povrijedio. "Dear John", napisala je za Johna Mayera, a pjesma je izašla na albumu "Speak Now". Pjevač je shvatio poruku te je u intervjuu za Rolling Stone kazao da ga je ta pjesma ponizila.

Na istom albumu kao i pjesmu za Johna Mayera, Swift je objavila "Last Kiss", a posvetila ju je Joeu Jonasu. Prema pjevačici Jonas ju je ostavio preko telefona, u razgovoru koji je trajao 27 sekundi.

Adele

Ako je netko izgradio karijeru na pjesmama posvećenima bivšim ljubavima to je Adele. Cijeli njen drugi album "21" posvećen je bivšem dečku koji joj je slomio srce. No, za razliku od dosad spomenutih kolegica, ona u hitovima kao što su "Rolling in the Deep", "Someone like You" ii "Set Fire to the Rain", nije opisivala što joj je bivši napravio ili što nije napravio, ona je na poetski način opjevala svoj gubitak i tugu te bivšem poželjela sve najbolje.

Adele nikad nije otkrila identitet svog bivšeg, a obožavatelji su ga nazvali Mr. 21, par je vjerojatno bio zajedno 2008. i 2009., a album je objavila početkom 2011. Nakon nekog vremena Adele se počela i šaliti da je taj bivši zaslužio da mu se prizna i doprinos za taj album koji joj je promijenio život.

Selena Gomez

Selena Gomez također je opjevala svoje slomljeno srce u pjesmi "Lose You to Love Me", nikada nije rekla kome ju je posvetila, ali s dobrim razlogom se nagađa da ju je napisala za Justina Biebera. Dvoje glazbenika bilo je u vezi koja je s prekidima trajala osam godina.

"Tu pjesmu sam napisala prije više od godinu dana. Očito je to vrlo emotivna pjesma za mene", kazala je pjevačica 2019. "Zanimljivo je vidjeti kako sam daleko došla od tog trena", dodala je.

"Dijelim svoju priču, to je ono što sam oduvijek radila. Ne mogu biti neautentična. Ne mogu se pretvarati da ne prolazim kroz nešto, kad sam očito prošla", kazala je mistično Selena.

Justin Bieber

Justin Bieber potrudio se da glazbeni svijet dobije pravi ex-ljubavnici duel. Nedugo nakon prekida sa Selenom Gomez objavio je pjesmu "Love Yourself", koja govori o bivšoj ljubavnici koja je opsjednuta sama sobom. U pjesmi sugerira da mu je uvijek kvarila veselje te da je nije voljela njegova majka. Pjesmu je napisao zajedno s Edom Sheeranom i Bennyjem Blancom, a predbacio je svojoj bivšoj da se zbog nje "osjećao maleno".

Također joj je poručio da nije htio pisati pjesmu kako ne bi ispalo da mu je još stalo, što i nije, ali ona ga i dalje zove na telefon. Ouch.

Demi Lovato

Još jedna pop zvijezda koja se bivšem osvetila putem pjesme je Demi Lovato. Ona je svom bivšem Wilmeru Valderrami posvetila pjesmu naziva "29", s njenog albuma "Holy Fvck". Pjesma ljutite aure, za koju se pretpostavlja da je namijenjena danas 42-godišnjem glumcu je su stihovi koje je 30-godišnja pjevačica napisala prilično oštri.

Broj u nazivu pjesme bio je broj godina koje je on imao kada su se upoznali, a Demi je tada bila još tinejdžerica. "Konačno 29, smiješno, isto kao i ti tada. Mislila sam da je to tinejdžerski san, samo fantazija, ali je li bila tvoja ili moja", opjevala je Lovato.

Justin Timberlake

Pop pjevač je tek prije neku godinu otkrio da ga je prekid s Britney Spears toliko pogodio da je svoj veliki hit "Cry Me a River" izbacio iz sebe u samo dva sata. Ono što su svi zamjerili Justinu Timberlakeu, nije toliko pjesma u kojoj on priželjkuje da mu bivša isplače rijeku, nego spot u kojem sugerira da ga je varala. Par je prekinuo davne 2002., a u proteklom razdoblju i svjetlu psihičkih problema koje pop diva ima, Justin se ispričao i kazao da nije bio svjestan težine njenih problema.

Beyonce

Kraljica B iznenadila je svjetsku javnost albumom "Lemonade" 2016., ne samo zato što ga ni jednim slovom nije najavila prije nego je izbacila sve pjesme, nego i tematikom. Album je prava gorka limunada, u kojoj Beyonce opisuje čitavu lepezu emocija nakon što je saznala da ju je suprug Jay-Z varao. Njezino blaženo lice u spotu u kojem bejzbolskom palicom razbija automobile ostat će dio pop kulture zauvijek.

Linker
26. travanj 2024 13:16