Emilija Kokić, Maja Blagdan, Tony Cetinski

 CROPIX/GLORIA EDIT
I oni su prošli isto

Razgovarali smo s bivšim predstavnicima na Eurosongu, evo kako komentiraju Baby Lasagnu

Emilija Kokić otkrila nam je suprugov i svoj plan za gledanje finala, Maji Blagdan sviđa se što Marko Purišić ostaje svoj, dok Tony Cetinski predviđa daljnji razvoj karijere istarskog glazbenika.

Emilija Kokić otkrila nam je suprugov i svoj plan za gledanje finala, Maji Blagdan sviđa se što Marko Purišić ostaje svoj, dok Tony Cetinski predviđa daljnji razvoj karijere istarskog glazbenika.

Furiozan nastup i zarazna energija Baby Lasagne razlog su zbog kojih je naš predstavnik na noge digao 9000 fanova u Malmö Areni i pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" ušao u završnicu glazbenog spektakla. Nije teško pretpostaviti što o tome misle građani, odreda fanovi Marka Purišića, od balerina do vatrogasaca, koji su se oglasili videom potpore. Svi žele da nam istarski muzičar "vrati" Eurosong, nakon povijesnog uspjeha grupe Riva i Emilije Kokić. No, što o tome misli struka, hrvatski glazbenici koji su 1989. nastupali na Eurosongu, iskusili jedinstvenu, eurovizijsku glazbenu "priču" i jako dobro znaju s kakvim se pritiskom nosi hrvatski predstavnik?

Emilija Kokić, jedina hrvatska pjevačica koja je s grupom "Riva" postigla povijesni uspjeh, rekla nam je: "Očito mi se ‘mrda‘ kruna, više neću biti jedina. Iskreno se nadam da ćemo ubuduće nas dvoje dijeliti tron", rekla je hrvatska kraljica Eurosonga.

Budući da je sa suprugom Miljenkom Kokotom pogodila čak osam polufinalista, dar predviđanja, temeljen na glazbenom iskustvu i dugogodišnjoj karijeri, iskoristit će i iduću subotu, tijekom finala.

image

Emilija Kokić nada se da će s istarskIm pjevačem dijeliti tron

DAMIR KRAJAČ/CROPIX

"Miljenko i ja imamo običaj organizirati grupno gledanje Eurosonga s prijateljima i pogađati rezultate. Budući da smo se preselili iz Zagreba u moj rodni grad, slično ćemo dogovoriti u subotu, kad bi nam se mogao pridružiti gost iznenađenja. No, o tome naknadno. Dodala bih i to da je bez greške napravio baš sve što je mogao, a što će se na kraju dogoditi, više ne ovisi o njemu. Teško mi je ostati objektivna, ali naravno da navijam za njega," rekla nam je pjevačica.

Hrvatske boje na Eurosongu je 1994. branio i Tony Cetinski, s pjesmom "Nek ti bude ljubav sva" nagrađenom prvom "dvanaesticom" u povijesti našeg sudjelovanja na najvećoj glazbenoj smotri: dobili smo je od Slovačke.

"Energičan nastup, odličan stav, sve je posložio u glavi. Možda je najpripremljeniji nas koji su predstavljali Hrvatsku na Eurosongu. Zatekne vas sve to, ta pozornica i značaj tog događaja, no koliko vidim, on je sve posložio u glavi. Što god bude, već sad ima odlično pripremljenu startnu poziciju za nastavak glazbene karijere. Krenimo od toga da svi koji su se na estradi afirmirali pop-rockom, priželjkuju jedan rock album. Mnogi bi voljeli napraviti takav glazbeni iskorak iako su svjesni da to baš neće biti financijski isplativo. No on se otprve nametnuo i zacementirao svoj glazbeni pravac. Mislim da neće morati podilaziti kako bi se etablirao na estradi nego će moći nastaviti pravcem kojim je krenuo. Startna pozicija na hrvatskoj estradi mu je zabetonirana. Želim mu puno, puno sreće, uspjeh kojem se svi nadamo i čvrste živce da sve to izdrži", izjavio je Tony.

image

Tony Cetinski
Foto: Matea Smolčić Senčar

MATEA SMOLčIć SENčAR

Budući da je splitska pjevačica Maju Blagdan 1996. postigla visoko četvrto mjesto na pozornici Eurosonga s pjesmom "Sveta ljubav" i vokalnom bravurom utkanom u melodiju pjesme izazvala "wow" efekt publike te žirija u europskim glazbenim centrima, definitivno ima što reći o nastupu mladog istarskog pjevača.

"Iskrene čestitke za odličan nastup našem Marku! On i cijela ekipa su zaista na visini zadatka, potpuno spremni, sigurni i uvjerljivi. Vjerujem da će tako biti do samog kraja. Drago mi je da Marko ostaje svoj u svojoj jednostavnosti i skromnosti, jer očekivanja i pritisci su zaista veliki.Već sada možemo biti ponosni i zadovoljni jer je pjesmom već osvojio Europu. Želim blagoslov Marku i cijeloj ekipi, od srca", izjavila je jedna od najpoznatijih hrvatskih pjevačica 90-ih.

image

Jedna od najpoznatijih pjevačica 90-ih smatra već sada možemo biti ponosni na Baby Lasagnu

DARKO TOMAŠ/CROPIX

Što god se desilo u subotu, Baby Lasagna već je sad pokazao da hrvatski predstavnici mogu "pojesti" pozornicu Eurosonga, kako je njegov ulazak u polufinale slikovito prokomentirao nesuđeni hrvatski predstavnik, Damir Kedžo. Ono što misle i glazbeni profesionalci i laici možda je najbolje opisati igrom riječi na temu pjesme Tonyja Cetinskog: "Nek mu bude sreća sva."

Linker
09. svibanj 2024 09:16