OBITELJ NA OKUPU

Kraljevsko vjenčanje u Španjolskoj: Mlada je zablistala u raskošnoj vjenčanici svoje bake

Svadba madridskog gradonačelnika i unuke Terese de Borbón-Dvije Sicilje i Borbón-Parme, rođakinje bivšeg kralja Juana Carlosa I. smatra se jednim od najvažnijih društvenih događaja godine u Madridu.

Tisuće građana okupile su se u subotu ispred neobarokne crkve Iglesia San Francisco de Borja u Madridu kako bi pozdravile mladence na španjolskom vjenčanju godine. Među uzvanicima na vjenčanju odvjetnice Terese Urquijo y Moreno i madridskog gradonačelnika Joséa Luisa Martíneza-Almeide glavni gost je bio bivši španjolski kralj Juan Carlos I. sa svojim kćerima i unucima, jer je mladenka njegova rođakinja po majčinoj strani.

image

Obitelj na okupu: bivši kral Juan Carlos I. s kćerima princezama Cristinom i Elenom de Borbon, te unucima Juanom Urdangarinom, Froilanom de Marichalarom i Victorijom Federicom de Marichalar

OSCAR DEL POZO AFP

Teresa Urquijo, naime, unuka je princeze Terese iz dinastije Burbonaca Dviju Sicilija, te praunuka infanta Alfonsa, vojvode od Calabrije i infantkinje Alicije, vojvotkinje od Calabrije, pa su se na vjenčanju i svadbi koja je održana u luksuznom madridskom restoranu Lhardy, okupili brojni članovi španjolske kraljevske obitelji.

image

Trebala je pomoć oko šlepa

GTRES/SHUTTERSTOCK

Mladenka je za svoj poseban dan odabrala vjenčanicu koju je 1995. nosila njezina majka Beatriz Moreno y de Borbón, a prije nje i njezina baka princeza Teresa od Bourbona-Dvije Sicilije, danas već davne 1963. godine.

image

Bivši kralj Juan Carlos I. je čestitao presretnoj mladenkinoj majci

OSCAR DEL POZO AFP

Gradonačelnik Madrida, 48-godišnji José Luis Martínez Almeida svoju je 21 godinu mlađu odabranicu zaprosio na Badnjak lani, a tada su objavili da će se njihovo vjenčanje održati 6. travnja u Madridu. Jedno od najiščekivanijih događanja na društvenoj sceni u 2024. godini opravdalo je očekivanja prisutnih.

image
OSCAR DEL POZO AFP

Mladenkina obitelj okupila se na imanju njezine majke, gdje njezini roditelji Lucas Urquijo Fernández de Araoza i Beatriz Moreno y de Borbón uzgajaju jahače konje iz poznate ergele Flor de Lis Horse Trial. Teresa je pravo i upravno pravo studirala na papinskom sveučilištu Comillas ICAI-ICADE, a njezin odabranik dužnost madridskog gradonačelnika trenutačno obnaša u svom drugom mandatu.

image

Bivši kralj Juan Carlos I. s mladoženjom Joseom Luisom Martinezom Almeidom

OSCAR DEL POZO AFP
image

Bivši kralj Juan Carlos I. s kćerima, princezama Cristinom i Elenom de Borbon, te unukom Juanom Urdangarinom

OSCAR DEL POZO AFP
image

Vjenčanje madridskog gradonačelnika Josea Luisa Martineza i odvjetnice Terese Urquijo izazvalo je veliku pažnju javnosti

OSCAR DEL POZO AFP
image

Mladoženja Jose Luis Martinez Almeida je na ulazu u crkvu pozdravio bivšeg kralja Juana Carlosa I.

OSCAR DEL POZO AFP
image

Tek vjenčani Jose Luis Martinez-Almeida i Teresa Urquijo

SHUTTERSTOCK
Linker
14. travanj 2024 12:05