Podrška iz Amerike

Princ Harry i Meghan oglasili se nakon šokantne dijagnoze o bolesti princeze od Walesa

Nakon mjeseci nagađanja i teorija o njezinom zdravstvenom stanju, Kate Middleton napokon se obratila javnosti i otkrila kako joj je dijagnosticiran rak te je krenula na kemoterapiju.

Nakon što se Kate Middleton javnosti javila u šokantnom videu i otkrila kako joj je nedavno dijagnosticiran rak, ne stišavaju se reakcije. Tim su se povodom javili i princ Harry te Meghan Markle koji su joj pružili podršku, ali i zaželjeli što brži oporavak. "Želimo zdravlje i oporavak Kate i obitelji te se nadamo da će to moći raditi u privatnosti i u miru", otkrili su u kratkom priopćenju koje je prenio People.

Osim njih, podršku princezi od Walesa pružio je i kralj Charles III. Kako je otkrio glasnogovornik Kensingtonske palače, kralj je izrazito ponosan na Kate zbog njezine hrabrosti što je progovorila o zdravstveno stanju, a pritom je otkrio i kako je u stalnom kontaktu sa svojom snahom. Vijest da Kate boluje od raka šokirala je Veiku Britaniju, ali i ostatak svijeta jer se pojavila samo mjesec dana nakon što je u otkriveno da od raka boluje i sam kralj.

Princeza nije otkrila druge detalje svoje dijagnoze, a iz Kensingtonske palače kažu da javnosti još uvijek neće otkriti o kakvom je raku zapravo riječ. Poznato je jedino kako joj je bolest otkrivena u siječnju, i to nakon komplicirane operacije abdomena te da trenutačno prolazi kroz preventivnu kemoterapiju. Fokusirana je na borbu protiv bolesti i usredotočena na stvari koje će joj pomoći da što prije ozdravi.

"Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji oni mogu razumjeti i da ih uvjerimo da će sa mnom sve biti dobro. Williamova podrška je izvor velike utjehe i snage za mene, u teškim trenucima još smo se više povezali", izjavila je pa dodala kako su protekli mjeseci bili veliki izazov za njihovu obitelj, ali i da iza sebe ima odličan medicinski tim koji joj je stalno na raspolaganju.

"Njihova stručnost, ljudska briga i pažnja su nevjerojatni i na svemu sam im beskrajno zahvalna", rekla je princeza koja je na taj način prekinula brojna dosadašnja nagađanja oko svoje bolesti. Zbog nje je, kako je priopćila Buckinghamska palača, sredinom siječnja podvrgnuta operaciji abdomena u londonskoj bolnici London Clinic u kojoj se i inače tradicionalno liječe članovi kraljevske obitelji.

Linker
24. ožujak 2024 09:21