PROVOKATIVNA KOLUMNA

Paula Šik Sik ugostila mladog i uspješnog 'momka za poželjeti'

Momak za poželjeti. Realno, jedini frajeri koje smo ikada poželjele, al' ono baš jako, su bili likovi iz filmova ili knjiga.

Momak za poželjeti. Realno, jedini frajeri koje smo ikada poželjele, al' ono baš jako, su bili likovi iz filmova ili knjiga.

Teški romantici, ali s kul gardom, tako da ta romantika niti u jednom trenutku ne prelazi granicu dobrog ukusa. Skidaju zvijezde s neba, a daju ti dovoljno slobode da radiš što i kako želiš. Vrhunski smisao za humor, s dozom sarkazma, empatičan i razuman, a opet bad boy.

Aha, da jesam li spomenula da je plave krvi, voli avanture i još k tome metar i 95. Uz sve to je obrazovan, elokventan i uspješan u svome poslu. I markantan.

Dobro, ovog vjerojatno nema ni u filmu, ali što se kod nas nudi?

U jednoj fazi života svi oni misle da je mjera uspješnosti onoliko boca Moëta koliko okreneš u klubu. Ako su još prskalice u paketu, najjači je u društvu. Da se razumijemo, mi ih potkrijepimo potvrdnom radnjom, ako ne dolaska k njima, onda bar gledanja u cijelu tu "raskoš".

Postoji i moment prepucavanja uspješnosti tko će voziti skuplji auto, a svi znamo čiji je auto. Mater i ćaća vjerojatno doma spavaju ne znajući gdje je auto, a i "momak za poželjeti".

Prava slika uspješnog mladog muškarca u Hrvatskoj je zapravo potpuno drugačija.

Uspješan si ako se odseliš od staraca prije tridesete godine.

Uspješan si ako završiš studij do trideset i pete.

Uspješan si ako imaš stalna primanja.

A mlad i uspješan se još uvijek smatra čovjek od 50 godina. Zašto mlad? Jer još uvijek ima 15 godina za odraditi do penzije. Pa oni su mladići, znaš li ti što se u 15 godina sve može izdogađati.

Surovu realnost na stranu, zaista postoje likovi iz filmova i knjiga. Možda ne u punom, gore navedenom opisu, ali uspješni, mladi, zgodni i zanimljivi!

Možda im ne dajemo dovoljno prostora da zablistaju, možda ne gledamo na pravim mjestima, ali uistinu postoje!

Linker
15. svibanj 2024 19:26