EVERETT/PROFIMEDIA
Prva velika prilika

Zvijezda je rođena: Lily D. Moore dobila svoju prvu glavnu ulogu i upisala se u povijest

Američka glumica prva je osoba s Downovim sindromom koja će tumačiti glavnu ulogu, a moći ćemo je vidjeti u romantičnom filmu ‘Color My World With Love‘ kabelske mreže Hallmark.

Američka glumica prva je osoba s Downovim sindromom koja će tumačiti glavnu ulogu, a moći ćemo je vidjeti u romantičnom filmu ‘Color My World With Love‘ kabelske mreže Hallmark.

Da svijet postaje bolje mjesto u kojem se u sve većoj mjeri podržavaju i osnažuju različitosti, otkriva priča mlade američke glumice Lily D. Moore. Činjenica da svijet vidi drugačije nije ju omela ostvariti se u glumi: iza nje su uloge u tri filma, no dosad je kao osoba rođena s Downovim sindromom tumačila samo sporedne uloge iako nije manje nadarena od kolegica u zabavljačkoj industriji. Trudila se pokazati što umije na audicijama, ali nije išlo. Smatralo se da je "dovoljno“ to što joj daju ikakvu ulogu, pa je, eto, trebala biti zadovoljna ponuđenim.

image

Lily je imala ulogu u Netflixovoj seriji 'Never have I ever'

EVERETT/PROFIMEDIA

Upornost se naposljetku isplatila kad joj je kabelska televizija "Hallmark Movies & Mysteries" ispunila san, nedavno su joj ponudili glavnu ulogu u romantičnoj komediji Color My World With Love. Kako su otkačene i vesele čarape različitih boja simbol osoba s Downovim sindromom, naslov filma očito nije slučajno odabran. Devetnaestogodišnja zvijezda u usponu, rođena u Los Angelesu, prihvatila je izazov svjesna da će u zabavljačkoj industriji ispisati povijest: postala je prva djevojka rođena drugačija - s glavnom filmskom ulogom.

Čitajte i: Zvijezda ‘Uvoda u anatomiju‘ o kćeri s Downovim sindromom: ‘Shvatila sam gdje griješim

Prava romansa

Tumačit će Kendall, a Lily ju opisuje kao "talentiranu umjetnicu koja slika impresionističkim stilom. Uspješna je, ima podršku svoje majke i bake te puno prijatelja, ali nema sreće u ljubavi. No i to se mijenja kada na tečaju kuhanja upozna simpatičnog Brada". Tu ulogu dobio je David DeSanctis, američki glumac i aktivist Nacionalne udruge osoba s Downovim sindromom. Što ih je ponukalo da Lilly daju priliku, kabelska televizija pojasnila je u objavi koju prenosi CNN.

"Svatko ima san zaljubiti se i vjenčati jednog dana. Nadamo se da film Color My World With Love pokazati kako svi možemo oslikati vlastite ljubavne priče bojama kojima želimo. Što su različitije, tim bolje. Bez obzira na to što smo svi drugačiji, pred nama su beskrajne mogućnosti", kažu u Hallmarku i zaključuju da će film s Lily emitirati do kraja godine.

Linker
28. travanj 2024 10:08