K1 i Boks

Poraz Badra Harija! Adegbuyi jedva izdržao do kraja druge pa završio legendu u trećoj rundi!

Badr Hari
 Koen Van WEEL / ANP / AFP
Benjamin Adegbuyi savladao je Badra Harija u glavnoj borbi Glory 76 priredbe

Sjajan teškaški meč kickboxinga najviše svjetske klase odradili su Benjamin Adegbuyi i Badr Hari u glavnoj borbi Glory 76 priredbe održane u Rotterdamu. Meč prepun akcije završio je prekidom na početku treće runde i to nakon što je Hari krajem druge umalo završio posao, nakon što je rumunjskog borca poslao na pod, a onda žestoko nasrnuo do isteka vremena. Izdržao je to Benjamin, a onda fantastično dočekao svoj trenutak odmah na početku iduće dionice.

Od početka je bilo jasno kakav će se meč dogoditi. Badr je očekivano nasrnuo od prve sekunde svojim poznatim kombinacijama koje često završava high kickom. Benjamin je odlučio prihvatiti takvu borbu i ući u otvorene razmjene. Vrlo raznovrstan je Badr u početku te je puno izmjenjivao udarce u glavu i tijelo, no isto tako ga je rumunjski borac jednom jako dobro dočekao preciznim udarcem iz kontre i Badr od tog trenutka usporava. Sredinom runde gledamo nove otvorene razmjene u kojima obojica imaju što za reći. Pred kraj runde je Adegbuyi konkretniji, no većinu njegovih pokušaja Hari je uspješno blokirao. Dva suca prvu su rundu dala Badru, a jedan kroz udarce iz kontre odličnom Adegbuyiu.

Druga je runda krenula malo pasivnije, da bi se borci opustili otprilike na sredini. Ipak, više nije bilo one agresivnosti iz prve runde nego su obojica počeli puno opreznije birati svoje udarce. Badr je dobro radio prednjim direktom na koji je vezao udarce, dok je Adegbuyi više vjere imao u svoje noge. Činilo se kako Adegbuyi polako preuzima kontrolu i vodi rundu prema svojoj prednosti. No, onda je Badr otprilike 45 sekundi prije kraja runde pokazao koliko može biti opasan. Pronašao je prostor između rukavica, sjajno je pogodio i rumunjski teškaš je završio na podu. Izdržao je brojanje, nakon kojeg Badr odmah silovito napada, no nije imao snage tako nastaviti do kraja runde. Usporio je, čime je svom protivniku osigurao nastavak meča.

Unatoč sad već izrazitoj bodovnoj prednosti, očekivalo se da će Badr napasti na početku treće runde i to se dogodilo. No, Adegbuyi ga je već pri prvom napadu sjajno dočekao na kontru i sad Hari završava na podu. Dolazi do brojanja nakon kojeg se Marokanac vraća, ali već tijekom prve izmjene udaraca okreće leđa, a onda se i spušta na koljena i to je novo brojanje. Tijekom brojanja pokazuje Hari kako ne može nastaviti i borba je tu bila gotova. Osim što se činilo kako mu je Adegbuyi slomio nos, ne možemo biti sigurni radi li se o nekoj ozljedi zbog koje Hari nije nastavio meč, no iz ringa je odšetao bez poteškoća. Adegbuyi bi ovako mogao još jednom doći do prilike napasti titulu prvaka. Do sada je to pokušao dva puta, no oba puta je Rico Verhoeven bio bolji. Zanimljivo, njih dvojica su danas timski kolege i glavni sparing partneri. No, nešto će se vjerojatno pitati i Harija, koji će nakon ovako sjajnog ogleda vjerojatno tražiti revanš.

Inače, meč za titulu prvaka teške kategorije održava se 30. siječna, a Rica Verhoevena napasti će Jamal Ben Saddik.

U finalu turnira teške kategorije, Levi Rigters iskoristio je činjenicu da je u prvom polufinalu imao puno lakši posao nego njegov protivnik te da je imao dulji odmor. Za razliku od Nordinea Mahiedinea, koji je protiv Antonija Plazibata odradio teških 12 minuta, Nizozemac je protiv sebe imao nedostojnog Marciana Bhagwandassa, s kojim se doslovno poigrao prije nego ga je završio u drugoj rundi. Protiv Mahiedinea, koji se očito nije stigao kvalitetno oporaviti od polufinalnog rata, slavio je prekidom u prvoj rundi, nakon preciznog ubodnog udarca nogom u tijelo. Francuz je nakon istog završio na podu i nije se uspio oporaviti.

Cedrid Doumbe je nakon ove priredbe i dalje prvak velter kategorije, budući da je prekidom u trećoj rundi savladao Karima Ghajjija. Vrlo zanimljivu borbu završio je kad je njegov iskusni protivnik bio umoran, što je iskoristio na najbolji mogući način.

Plazibat bez finala i pobjede u revanšu

Antonio Plazibat poražen je nakon dodatne runde u polufinalu teškaškog turnira, a izvještaj iz njegovog meča s Nordineom Mahieddineom pročitajte u nastavku članka:

Linker
29. travanj 2024 22:26