Vico Zeljković

 ANTONIO BALIC Cropix
OGLASIO SE NA FEJSU

Čelnik saveza nakon blamaže u Zenici najavio svoj sljedeći potez? Javnost je ogorčena: ‘Odi sam, ne trebaš nam!‘

Navijači BiH nisu uvjereni da se njihova momčad može plasirati na Euro, čak niti kroz doigravanje
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2023. 08:08

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ne stoji baš najbolje u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine odigrati u Njemačkoj. Zmajevi nakon četiri odigrana kola imaju svega tri osvojena boda, a najnoviji šok dogodio se protekle noći u Zenici, kada je s Bilinog polja pobjedu (0:2) odnio Luksemburg.

Džeko, Pjanić i društvo nakon još jednog bolnog poraza suočili su se s realnošću, manjkom kvalitete kojeg ima njihova momčad. Javnost je ogorčena nastupom, posebice angažmanom upravo najvećih imena unutar kolektiva. Zamjera im se loš pristup, nedostatak duha i borbenosti...

Nakon utakmice sljevaju se i reakcije na društvenim mrežama. Zanimljivo, putem Facebooka se oglasio i predsjednik NSBiH, Vico Zeljković. Još s tribina u Zenici moglo se čuti "Vico, odlazi", a iste su se poruke upućivale i Faruku Hadžibegiću, koji bi početkom srpnja na sljedećoj sjednici Upravnog odbora Saveza trebao biti smijenjen.

Zeljković je u svojoj poruci napisao:

"Tri osvojena boda nakon prva četiri kola u kvalifikacijama za EURO nije nešto što smo očekivali i što nas u bilo kom pogledu može zadovoljiti. Evropsko prvenstvo u Njemačkoj je naš glavni sportski cilj. Hladnih glava trebamo detaljno analizirati trenutnu situaciju na svim nivoima, vidjeti gdje smo griješili i donijeti odluke koje će nas vratiti na pravi kolosjek", stoji u objavi Zeljkovića.

Znači li ovo definitivnu najavu smjene Hadžibegića, ostaje za vidjeti, no ono što je jasno je da javnost nije niti na strani predsjednika Saveza. To se jasno vidi po nizu komentara ispod njegove objave.

- Vico, ti si najveci problem naseg Saveza. Ti prvi hladne glave napusti savez još večeras,a kad dođe drugi predsjednik (pametniji) umjesto tebe, on ni u snu neće dovesti na kormilo ovakve neznalice kao što je Faruk - jedan je od komentara.

- Kad je Petev počeo stvarati rezultate, odjednom Hadžibegic izbornik. Pa kad je Hadžibegić prošli put uspješno radio nešto? Gdje je logika da on bude izbornik? - upitao je Zeljkovića jedan navijač.

Podsjetimo, BiH već ima izborene dodatne kvalifikacije za Euro koje će se igrati u ožujku sljedeće godine, i to zbog osvajanja jedne od skupina u Ligi nacija prošle godine. No, javnost sumnja i u to da će se Zmajevi kroz dvije dodatne utakmice plasirati u Njemačku.

Linker
06. svibanj 2024 00:07