Andrej Kramarić

 ANTE CIZMIC Cropix
RAZMIŠLJANJA STRUČNJAKA

Špehar: ‘Ne vidim kako Armenija može otići bez poraza; Vulić: ‘Već smo upisali bodove, a to nije dobro...‘

‘Daliću se ne može pronaći zamjerka. Pokazao je kvalitetu i u njega ne treba sumnjati‘, kaže Vulić
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. studeni 2023. 15:02

Hrvatska je u Latviji našla način kako da se izvuče iz kanala u koji je upala u završnici kvalifikacija, a Robert Špehar vjeruje kako je nakon te pobjede reprezentacija opet uhvatila dobar kurs s kojeg je skrenula u listopadskom ciklusu.

- Prije svega treba čestitati izborniku Zlatku Daliću i dečkima na utakmici u Latviji. Odradili su ono što su trebali, uz dobru igru mogli su čak zabiti i više golova. Ali trebalo je sačuvati nešto i za posljednju utakmicu kvalifikacija protiv Armenije pred koju se atmosfera jako puno podigla na bolje što je posljedica upravo tog trijumfa u Latviji, a to je vrlo bitno u psihološkom smislu. Vidjelo se kako su se dečki toliko silno željeli vratiti na pravi put nakon dva uzastopna poraza koja su doživjeli u listopadu - veli nekadašnji kralj strijelaca HNL-a.

Tražimo dlaku u jajetu

Uoči posljednjih 90 minuta kvalifikacija u kojima će pasti konačna odluka Špehar nema nikakav strah oko ishoda utakmice protiv Armenije. Naravno, očekuje pobjedu za potvrdu plasmana na Europsko prvenstvo jer, kako kaže, “ne vidim kako Armenci mogu izbjeći poraz u Zagrebu”.

image

Robert Špehar

VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Ja nemam baš nikakvu sumnju uoči utakmice... Jednostavno ne vidim uopće kako Armenija može bez poraza napustiti Maksimir. Svi toliko želimo ponovno još jedan uspjeh koji su zaslužili ti igrači na čelu s Lukom. Naravno, neće biti lagano, nikada nije lagano, ali ja računam na jednu dobru Hrvatsku željnu uspjeha. A kada je tako onda i ne očekujem ništa drugo osim pobjede reprezentacije Hrvatske - zaključio je Robert Špehar.

Bivši hrvatski reprezentativac Zoran Vulić smatra da utakmicu s Armenijom ne treba uzimati “zdravo za gotovo”.

- Riječ je o zahtjevnoj utakmici koja nam donosi odlazak u Njemačku. Vjerojatno smo svi već u mislima uknjižili tri boda, što nije dobro, jer danas u nogometu nemate pravih favorita, iako smo mi treća reprezentacija svijeta. Očekujem da ćemo se protiv Armenije tako i postaviti, te da ćemo pred našim navijačima proslaviti odlazak na još jedno Europsko prvenstvo - kaže bivši trener Hajduka koji je u hrvatskoj reprezentaciji bio pomoćnik u mandatu izbornika Otte Barića.

Aktualni izbornik Zlatko Dalić izveo je momčad na pravi put unatoč izostancima zbog ozljeda, a pomogli su nam i Armenci.

- Mislim da se izborniku ne može pronaći zamjerka. Od 30 utakmica imali smo dvije loše, koje su se doduše dogodile zaredom, Turska i Wales. Dalić je svoju kvalitetu pokazao i dokazao, i smatram da nitko više ne treba sumnjati u njega. Mi smo takvi ljudi da stalno tražimo dlaku u jajetu, i tamo gdje je nema. Nama treba mirnoća, imamo dobru momčad iako je dosta igrača otpalo. Dolaze i mladi, što je meni drago, poput Marca Pašalića i Martina Baturine, tu je i Luka Sučić...

Napominje Vulić kako je rezultat u utorak u prvom planu.

image

Zoran Vulić

TOM DUBRAVEC Cropix

Najbolji i najspremniji

- Budućnost imamo, iako je posljednja utakmica s Latvijom koju smo rutinski dobili 2:0 ostavila neku sumnju jer to nije bilo onako dominantno kako smo navikli vidjeti hrvatsku reprezentaciju. Ali u ovom trenutku najbitniji je rezultat, najbitnije je da dobijemo utakmicu, makar i s 1:0, i da odemo na Euro. To je veliki kisik za Hrvatsku nogometnu ligu jer su nam klubovi već kiksali u Europi. Da kiksa i reprezentacija, to bi bila tragedija, stoga je jedini kisik kojeg imamo što se tiče hrvatskog nogometa naša reprezentacija koju trebamo čuvati, ljubiti, tetošiti...

Očekujete li istu početnu postavu kao u subotu u Rigi?

- Nadam se, mislim da su to u ovom trenutku naši najbolji i najspremniji igrači. Momčad koja pobijedi utakmicu ne treba mijenjati, iako je pauza od prošlog nastupa vrlo kratka. Do promjena može doći samo ako neki igrač nije na sto posto, jer znamo da takav susret moraju igrati samo oni koji su potpuno spremni. Kako ćemo pobijediti, to nije bitno. Najvažnija su tri boda koja će nas odvesti u Njemačku - zaključio je Zoran Vulić.

Linker
05. svibanj 2024 18:32