Mark Brandenburg resort

 SOEREN STACHE Dpa Picture-alliance Via Afp
BILI SMO NAJBRŽI

Vatreno čudo sat vremena od Berlina: Hrvatska pretekla 13 reprezentacija u borbi za idilu

Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska otvara Euro 2024.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. svibanj 2024. 16:49

Resort Mark Brandenburg nalazi se tik uz jezero Ruppiner i savršeno je odredište za goste koji uživaju u slobodnom vremenu, kao i za sportske momčadi. Smješten je na sat vremena vožnje sjeverno od Berlina, blizu grada Neuruppina, ali opet u izolaciji i u idiličnom ugođaju. Ima 130 soba, pet soba za sastanke, dva restorana i SPA područje uključujući najveću njemačku saunu koja pluta na jezeru. Ima ukupno osam tematskih sauna, unutarnji bazen i tri vanjska bazena. Brojne profesionalne ekipe već su boravile na toj lokaciji i bile su impresionirane dijelom za fitness - 280 metara studijskog prostora u kombinaciji sa 75 metara panoramskih prozora...

image

Mark Brandenburg resort

RESORT-MARK-BRANDENBURG.DE

HNS-ova delegacija obišla ga je već tijekom ljeta 2023. godine, dok su još naveliko trajale kvalifikacije, a čim je obavljen ždrijeb definitivno ga je potvrdila kao kamp Vatrenih. Nakon Dohe gdje je reprezentacija boravila u gradu, u Hiltonu, ne pretjerano daleko od centra te su od drugog susreta s Kanadom navijači dolazili na svaki dan utakmice kako bi razvukli na plaži hrvatsku zastavu, a i nakon susreta bi poneki navratili, u Njemačkoj će ponovno reprezentativci biti u izolaciji. Ipak nisu pobjegli u šumu kao u nekim ranijim prigodama, primjerice u Rusiji, nego su odabrali gradić Neuruppin u pokrajini Brandenburg s tridesetak tisuća stanovnika. Neki ga nazivaju i Fontanestadt zato što je rodno mjesto putopisca Theodora Fontanea. Uživa reputaciju najpruskijeg od svih pruskih gradova što dovoljno govori koliko je duboko utkan u povijest naroda gornjih krajeva Njemačke. Ističe se neoklasičnom arhitekturom, a bio je dio komunističke Istočne Njemačke... U Neuruppinu je živio Friedrich Veliki kad je bio na prijestolju Pruske te neko vrijeme i čuveni Carl Phillip Gottlieb von Clausewitz, general i vojni strateg čiji je aforizam kako je "Rat nastavak politike drugim sredstvima..." vjerojatno svatko učio u školi.

image

Mark Brandenburg resort

RESORT-MARK-BRANDENBURG.DE

Iz toga grada potječe i nekoliko poznatijih nje1mačkih sportaša poput atletičara Hansa Petera Herolda, brončanog na 1500 metara na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine za DDR ili kolega mu bacača koplja Uwea Hohna koji je staro koplje bacio 104,80 metara što je 1984. godine bio svjetski rekord, ali nije mogao na Olimpijske igre jer je većina komunističkih država bojkotirala Los Angeles. Odatle su, među ostalima, i kanuist Ulrich Papke te gimnastički prvak Ralf Büchner.

image

Mark Brandenburg resort

RESORT-MARK-BRANDENBURG.DE

Neuruppin se nalazi 75 kilometara od Olimpijskog stadiona u Berlinu gdje Hrvatska otvara Euro 2024. sa Španjolskom za što je predviđeno oko 70 minuta vožnje autobusom, a nisu daleko ni Hamburg (225 kilometara) ni Leipzig (227 kilometara), gdje naši igraju s Albanijom i Italijom.

image

Euro 2024, kamp

WWW.RESORT-MARK-BRANDENBURG.DE Www.resort-mark-brandenburg.de

Prosječna temperatura na toj lokaciji u lipnju i srpnju je 21 stupanj. Hrvatska će trenirati na Volksparkstadionu u Neuruppinu koji je tri kilometra od resorta, gdje će biti i press centar. Uz glavni teren na kojem nogometaši petoligaša MSV Neuruppina igraju domaće utakmice, nalaze se tribine s 5000 stajaćih i 300 natkrivenih sjedećih mjesta. Na njemu je igrala svojedobno njemačka reprezentacija U-15. Iz HNS-a kažu kako je čak 13 reprezentacija stavilo predbilježbe na taj kamp, no HNS je bio prvi i ima prednost kod izbora.

Linker
15. svibanj 2024 16:50