Getty Images
PLANET HRVATSKA

HRVATSKI MAJSTOR SRUŠIO JUVENTUS PA OTKRIO DOKTORSKI RECEPT ZA VELIKU POBJEDU 'Sve se svodi na to kako odlučite poginuti!'

ITALIJA Momčad Genoe koju vodi hrvatski trener jučer je srušila aktualnog prvaka Juventus, a dva je pogotka za domaće postigao sin Diega Simeonea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. studeni 2016. 11:00

Hrvatski stručnjak Ivan Jurić ostvario je jučer protiv Juventusa jednu od najvećih pobjeda u svojoj kratkoj, ali iznimno uspješnoj trenerskoj karijeri. Kao igrač je bio zahvalni veznjak, veliki radnik i borac, koji je potkraj karijere zaigrao i za hrvatsku reprezentaciju koju je tada vodio Slaven Bilić. Igrao je za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, a potom se posvetio trenerskom poslu.

Prvo je radio kao pomoćnik Gian Piera Gasperinija u Interu i Palermu, a potom samostalno u Mantovi. Fantastičan uspjeh ostvario je Jurić prošle sezone, kad je s malenim Crotoneom osvojio talijansku Serie B i ušao u elitu, a nakon toga nije mogao odoljeti pozivu iz Genoe, koju je preuzeo ovog ljeta.

Dobro mu ide i u najvišem rangu talijanskog nogometa, doduše, zasad znatno bolji učinak ima u domaćim utakmicama. Prije mjesec dana je u Genovi pao Milan (3:0), a sad je Ivan Jurić već pomalo zaslužio i epitet specijalista za velikane, jer je na Luigi Ferrarisu pao i moćni Juve.

- Kad igrate protiv momčadi kao što je Juventus, sve se svodi na to da odlučite na koji način želite ‘poginuti’. Ako se povučete i čekate, prije ili kasnije oni će zabiti, baš kao što je to učinio Pjanić. No, ako ste vrlo agresivni i ako ih napadate, tada imate šansu. Rekao bih da je ova pobjeda zasluga mojih igrača, a ne posljedica loše Juventusove igre. Danas su stvari išle u našu korist, inače moramo uložiti puno više truda da bismo postigli tri pogotka - izjavio je Jurić nakon velike pobjede.

S dva gola junak je bio Giovanni Simeone.

- Puno radimo s njim, dakako da još može značajno napredovati. No, zadovoljstvo je trenirati ga jer uvijek ostaje dodatno raditi, i ima sjajan instinkt pred golom - kazao je Jurić.

Treći poraz ove sezone

Juventus je upisao treći poraz u ovom prvenstvu, prije toga izgubio je na gostovanjima kod Intera i Milana. I dalje je Allegrijeva momčad na vodećoj poziciji, ali približio joj se Milan, koji sada zaostaje četiri boda, dok su Lazio i Atalanta na minus pet. Očito je Stara dama platila račun za teško izborenu pobjedu tijekom tjedna u Ligi prvaka u Sevilli, ali isto tako i za brojne ozljede koje su ipak oslabile momčad iz Torina.

Massimiliano Allegri je prvi put na klupi Juventusa dobio tri gola u Serie A.

- Genoa je napravila 26 prekršaja, a mi osam. S takvom statistikom nemoguće je pobijediti u nogometnoj utakmici. Prvo poluvrijeme bilo je jako loše, u drugom smo bili bolji, ali već je bilo prekasno - komentirao je Allegri.

Jučer je Juventus bio neprepoznatljiv, pogotovo u prvih pola sata kad im je Genoa utrpala tri laka komada. Dva je potpisao Giovanni Simeone, s tim da je kod prvog bilo i dosta sreće za Genou, jer je Buffon u istoj akciji prvo obranio tri udarca, da bi potom mladi argentinski napadač iz blizine pogodio mrežu. Drugi gol je Simeone zabio glavom nakon ubačaja Lazovića, a zatim je vlastitu mrežu pogodio Alex Sandro. Osjetio se izostanak standardnih Barzaglija i Chiellinija u Juventusovoj obrani, a nova nevolja stigla je u 33. minuti kad je zbog ozljede morao izaći i Bonucci.

Propuštene prigode

Juventus je u 42. minuti oštećen, Mazzoleni nije dosudio čisti jedanaesterac nakon prekršaja na Mandžukiću, možda je to mogla biti prilika za povratak Stare dame. U nastavku će dobru priliku promašio Pjanić, potom Khedira ne zabija zicer u 52. minuti. Ušao je i Higuain, a zadnjih 15 minuta gosti su odigrali bez ozlijeđenog Alvesa.

U završnici je iz slobodnog udarca rezultat smanjio Miralem Pjanić, a u petoj minuti nadoknade veliku je priliku propustio Mandžukić.

Palermo je jučer na domaćem terenu izgubio od Lazija. Josip Posavec je branio cijeli susret, a punu minutažu imao je i Mato Jajalo u veznom redu domaće momčadi. Ivan Vargić susret je promatrao s klupe gostiju iz Rima. Ante Budimir bio je na klupi Sampdorije koja je remizirala na gostovanju kod Crotonea, dok je Stipe Perica od 61. minute igrao za Udinese koji je poražen u Cagliariju. Andrija Balić nije konkurirao za nastup u redovima gostiju iz Udina.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
05. svibanj 2024 14:54