INDIAN WELLS, CA - MARCH 20: Andy Roddick returns a forehand to Robin Soderling of Sweden during the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden on March 20, 2010 in Indian Wells, California. Jeff Gross/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP
AMERIČKI OKRŠAJ

Isner protiv Roddicka lovi treći uzastopni finale turnira u Atlatni, Andy želi ponoviti Eastbourne

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 21. srpanj 2012. 12:08

Početak je za njega bio obećavajući jer je poveo 4-1, ali onda je došla kiša što je promijenilo odnos u susretu. Nije dobro reagirao nakon pauze od sat vremena, te se Sock vratio u igru. No u Tie Breaku je mladi Amerikanac kiksao s dvije dvostruke pogreške, što je uglavnom kobno, posebno kad igrate protiv najboljeg igrača u Tie Breaku. U drugom je setu meč bio izjednačen do 4-4, a onda je Isner udario. Ukupno gledajući, Isner je ipak bio zasluženi pobjednik. Bolje je servirao, te je osvojio više poena na returnu što je dovoljno za takvu tvrdnju. Meč je igran u teškim uvjetima, te će biti zanimljivo koliko će se Isner oporaviti pred meč s Roddickom, posebno jer neće imati previše vremena za oporavak, osim ako se opet ne upetlja kiša.

- Nakon pauze sam se vratio pomalo prazan. Da nije padala kiša, mislim da sam mogao osvojiti prvi set nešto lakše. To me malo ispraznilo - izjavio je Isner koji lovi svoje treće uzastopno finale u Atlanti.

Srećom po njega, nema Fisha, no Roddcik čini se ulazi u meč s dobrim samopouzdanjem i formom. Isner bi isto trebao biti takav, ali mogao bi platiti cijenu fizičkih napora u vrućim i sparnim uvjetima.

Roddick je odigrao odličan meč protiv Russella i potvrdio dobru formu. Servirao je besprijekorno, te je ponudio je samo jednu break priliku, a izgubio je samo devet poena na servisu. Meč je općenito bio kvalitetan i oba su igrača odigrala svoju ulogu. No Roddick je bio s manje amplituda, te je očito bio jači igrač, odnosno igrač koji duže može održati visoku razinu. Pokazao je i veću dozu agresivnosti na returnu nego što je to bio slučaj posljednjih godina, vjerojatno zato jer je osjetio da servis Russella nudi priliku.

- Ako bih mogao statistiku z današnjeg susreta prebaciti na svaki meč, to bih odmah potpisao - kazao je Roddick.

Ono što mečevi Isnera i Roddicka iz prošlosti pokazuju, je to da će biti bar jedan produženi set i da će odlučivati jedna ili dvije loptice.

Linker
20. svibanj 2024 02:00