Hans-Martin Issler/Bongarts/Getty Images
SPORT ĆE PREŽIVJETI

'LJUDI SU GLUPI! U ITALIJI, AMERICI, SRBIJI... SVUGDJE JE ISTO' Nekadašnji kandidat za izbornika hrvatske reprezentacije se javio iz srca pandemije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2020. 19:01

I dalje se ne zna što će biti s košarkaškom ABA ligom. Zapravo, osim nekih nacionalnih prvenstava koja su prekinuta, a među takvima je i hrvatsko, raspodjela europskih mjesta za sljedeću sezonu i dalje je pod znakom pitanja. Jedan klub mogao bi ostati posebno zakinut nakon rezultata koje su ostvarili u dosad odigranim utakmicama.

To je beogradski Partizan, vodeća momčad regionalnog nadmetanja uoči još uvijek neodigranog zadnjeg kola, sudionik četvrtzavršnice Eurokupa iz kojeg pobjednik i finalist imaju mjesto u Euroligi. Ako se stvari zamrznu, u EL bi mogla Zvezda, koja jest ovosezonski sudionik, ali rano je za nagađanja...

Iz svog Milana srpskom se Kuriru javio Andrea Trinchieri, trener crno-bijelih.

- Kako sam... Dobro, vrijeme provodimo u kući. Milano je grad mrtvih, može se izaći do trgovine, tamo opet u redu čekaš dva-tri sata. Sad su uveli i aplikacije u vezi s kretanjem. Pošto sam iz Srbije stigao prije tjedan dana, imam obvezu biti u karanteni, tako da sada uopće ne mogu van - kaže svojevremeni kandidat za hrvatskog izbornika.

Kako proživljava trenutke u Italiji, dosad najpogođenijoj zemlji...

- Trudim se ne gledati brojke, znate, svatko ih tumači na svoj način. Kada bih to radio, pao bih u depresiju. Proći će ovo, pandemiju shvaćam kao neku vrstu poruke. Poruke za način kako živimo na ovoj planeti. Pa čak i sada vidim kako se mnogi ponašaju. Glupi su i neodgovorni! Ovdje u Italiji, u Americi, Srbiji... Svugdje je slično - kaže Trinchieri.

Kaže, sport će preživjeti sve ovo...

- Bez sporta nema života. On neće pretrpjeti toliku štetu kao primjerice turizam, iako će biti određenih posljedica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 02:49