KK PARTIZAN/ABA LIGA
OGLASIO SE JOVANOVIĆ

Preobražaj Cibone koji je malo tko očekivao: Split ih je dobio dvije zaredom, izgubili su i od Šibenika..

Cibona svoju novu utakmicu igra već u nedjelju. Ritam je to koji melje one koji nisu spremni.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2021. 22:20

Kada Cibona dobije u Beogradu, to je vijest. Na svašta smo navikli od hrvatskog košarkaškog prvaka u zadnje vrijeme, znao nas je počastiti i neugodnim porazima protiv onih koje se "inače" pobjeđivalo pod normalno. Inače je pod navodnicima, jer oni koje se nekad pobjeđivalo pod normalno, upravo znaju - pod normalno pobjeđivati Cibonu. Ploča se okrenula u Hali sportova nazvanoj po ex-Yu košarkaškoj legendi, Ranku Žeravici.

Kad Roko Prkačin i Toni Nakić zaviju Partizan u crno, o tome se s razlogom priča i piše. Pobjeda Vukova je možda time i veća, što su je izborili pod srpskim trenerom. Vladimir Jovanović je najprije naučio što je to doma dvaput u par dana izgubiti od Splita, gubio je i od Šibenke i od Zadra u finalu Kupa, u borbi za prvi trofej koji mu je izmaknuo u Zagrebu.

No, put od 4-4-2 iz Beograda bit će sladak. Možda će se i stati na svakoj benzinskoj crpki, jer dečki su zaslužili.

- Nama je svaka utakmica važna do kraja. Svaka će nam značiti borbu za život i ostanak u ABA ligi. Znali smo da Partizan ima problema i da će im rotacija biti skraćena, ali i mi smo bili u problemu. Ovi momci koji su izašli na teren, svi su ostavili srce na parketu i klub ispred osobnih ambicija. Bili smo tim - rekao je Vladimir Jovanović.

Kao što će to reći u nastavku svog obraćanja, Cibona već u nedjelju igra u Osijeku domaće prvenstvo. Raspored je to koji je ubitačan, koji lomi i melje one koji za njega nisu spremni. U Beogradu nije participirao Markota, dok je primjerice Nakić izvukao 41.26 minuta čiste igre na parketu.

- Ova pobjeda nam ništa neće značiti ako nakon nje opet ne budemo pravi kao večeras. Partizanu želim sreću u nastavku, a mi već sutra igramo u Hrvatskoj, nije nam nimalo jednostavno - rekao je Jovanović na press-konferenciji nakon utakmice u Beogradu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 19:20