Srđan Vrančić / Cropix
ZA ISTIM STOLOM

Aco demantira glasine: Nisam kandidat za izbornika! S Radićem sam tek popio piće

Radić i ja naše smo sudske sporove riješili prije pola godine, povukli smo tužbe, kaže Petrović
Piše: Gordan GrabovecObjavljeno: 12. rujan 2011. 16:41

Aco Petrović i Danko Radić za istim stolom! Već to se činilo kao senzacija, a kamoli priča da bi se potpisnik posljednjeg reprezentativnog odličja mogao treći put okušati kao izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Međutim, Petrović tvrdi da za takav zaključak nema realne podloge.

- Ljudi (nap. a. Radić je bio u društvu s glavnim tajnikom HKS-a Željkom Drakšićem) su došli u kafić popiti piće. Nakon nekog vremena sam im se pridružio, diskutirali smo o aktualnim košarkaškim temama, ali nije bilo nikakvih priča na temu mog angažmana kao izbornika, to nema veze s istinom - rekao je Petrović.

No, iznenađujuće je da su Radić i Petrović uopće viđeni za istim stolom, s obzirom na zlu krv među njima koja je rezultirala dugogodišnjim sudskim procesom i međusobnim tužbama.

- To smo riješili prije šest, sedam mjeseci. Obojica smo povukli tužbe.

Aco Petrović, koji je prošle godine vodio Cedevitu do 3. mjesta u Eurokupu i finala doigravanja domaćeg prvenstva, nalazi se u skupini trenera koji nemaju angažman. Čekajući novu ponudu prati što se zbiva na Eurobasketu.

Nakon ispadanja Hrvatske mnogo mu je zanimljivije što se događa u skupini E (Francuska, Španjolska, Litva, Srbija, Turska, Njemačka), nego u onoj u kojoj su trebali igrati naši košarkaši.

- Nevjerojatna je razlika u kvaliteti. U jednoj je skupini svaka utakmica odlična, u pojedinim segmentima igra se senzacionalna košarka, a u onoj drugoj, zapravo, ne znam što bih gledao.

Već se ranije odredio da ne želi govoriti o onome što je Hrvatska napravila u Litvi, ali nakon posljednje konstatacije potpitanja i nisu bila potrebna.

Linker
28. svibanj 2024 13:21