Jaleen Smith i Roko Badžim u reprezentativnom dresu

 FIBA
‘NE BIH PUNO O TOME‘

Hrvatski reprezentativac zbog Partizana mijenjao agenta: ‘Čudna situacija, a evo zašto sam potpisao‘

Košarkaš Jaleen Smith će karijeru nastaviti u beogradskom euroligašu
Piše: SNObjavljeno: 25. prosinac 2023. 08:57

Partizan je jučer poražen od Zadra u ABA ligi, a za vrijeme te utakmice beogradski je klub objavio dovođenje Jaleena Smitha. O hrvatskom reprezentativcu se kao pojačanju već nekoliko dana priča u Beogradu, a sada je priča i službeno gotova te će se 29-godišnji Amerikanac priključiti momčadi Željka Obradovića. Upravo je proslavljeni srpski trener jedan od razloga što Smith nije dvojio oko dolaska u Partizan.

- Prilika da igraš za vjerojatno najboljeg europskog trenera svih vremena je nešto što se ne propusta, moraš doći kada te zove. Ne događaju se često situacije da igrač za trenera kakav je Željko Obradović. Nisam još pričao s njim da dobijem informacije o ulozi koja mi je namijenjena. Ne bih volio poremetiti kemiju momčadi već biti netko tko će pomoći momčadi kako god je to moguće - rekao je Smith u intervjuu za MozzartSport.

Naravno da se Smith dotaknuo i navijača. Do sada je pred 20.000 Grobara igrao kao gost.

- Sad ću dobiti jak vjetar u leđa za sve što budem radio na terenu. Jako je bilo igrati u takvoj atmosferi, ne možeš ni čuti svoje misli kada navijači počnu praviti galamu. Sada, kad imam tako nešto iza sebe dat će mi veliki poticaj za budućnost.

Problem s njegovim angažmanom bila je činjenica da mu je agent bio Miško Ražnatović. Najmoćniji ne samo srpski nego i europski košarkaški agent i trenutno najbolji srpski klub nisu u dobrim odnosima nakon što je Yam Madar ovog ljeta otišao iz Partizana u Fenerbahçe. ‘Crno-bijeli‘ su nakon toga odlučili da neće potpisivati igrače kojima je Ražnatović menadžer pa je Smith prije dolaska u Beograd raskinuo ugovor s njim i dogovorio novog agenta.

- Ne bih puno pričao o tome. Bio sam u čudnoj situaciji, nikada nisam bio dio tih priča - kratko je tu situaciju komentirao Smith.ac

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 00:49