PRIZNANJA SA SVIH STRANA

Draper izabran za MVP-ja Eurocupa: 'Ovo mi je najveća nagrada u karijeri!'

Draper je Cedevitu predvodio u četiri statističke kategorije: poenima, asistencijama, ukradenim loptama i izborenim pogreškama
Piše: Gordan GrabovecObjavljeno: 07. travanj 2011. 18:56

Cedeviti je od ovosezonskih nagrada u Eurokupu pobjegla samo ona za najboljeg mladog igrača, koja je završila u rukama Litavca Donatasa Motiejunasa iz Benettona. Cedevita ima najboljeg trenera sezone, ima igrača u prvoj ( Draper) i igrača u drugoj ( Wright) najboljoj petorci Eurokupa. Od četvrtka imaju i najkorisnijeg igrača sezone u Dontayeu Draperu.

Osjećam se vrlo ugodno

- Ovo mi je najveća nagrada u karijeri. Želim zahvaliti ljudima iz Cedevite koji su zaslužni što se ovdje osjećam vrlo ugodno i zato sam ove sezone igrao tako dobro - rekao je Draper.

Budući hrvatski reprezentativac bio je najbolji u Cedevitinoj momčadi u četiri statističke kategorije: poenima, asistencijama, ukradenim loptama i izborenim pogreškama. Draper je bio najbolji asistent Eurokupa (6,5 po utakmici) i imao najbolji prosječan valorizacijski indeks (21.83). Draper je u 12 utakmica ostvario prosjek od 15,8 poena, 4,1 skok, 6,5 asistencija, 2,2 ukradene lopte i 6,3 izborene pogreške.

“Ti statistički podaci, kao i konstantno dobre partije te njegov utjecaj na Cedevitin neočekivani uspjeh učinili su Dontayea Drapera najboljim igračem Eurokupa ove sezone”, stoji u obrazloženju izbora.

Eidson, Banić, pa Draper

Draper je treći igrač koji je izabran za MVP-a Eurokupa. Prije dvije sezone izabran je Chuck Eidson (Lietuvos Rytasa), a prošle sezone naš Marko Banić.

Linker
29. svibanj 2024 23:25