Vlado Kos / Cropix
HRVATSKI AMERIKANAC

Draper: Znam da neću biti glavni, nikad nisam bio u momčadi s ovoliko talenta!

Kad se to pokrenulo, reakcije u Zagrebu su definitivno bile dobre. Brojni ljudi, poznati i nepoznati su me podržali. Iako znam da ima protivnika - rekao je Draper
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 18. srpanj 2011. 21:15

I, je li vam još uvijek čudno?

- Ide na bolje, sve više pričam s dečkima, lakše mi je no što sam mislio. Svi mi olakšavaju prilagodbu, dečki su stvarno sjajni. Ugodno su me iznenadili.

Tako će Dontaye Draper neka 24 sata nakon što je na okupljanju reprezentacije Hrvatske u Osijeku izgledao "kao da je pao s Marsa". Prestrašen do boli. Kao da nije znao koliko smo mi Hrvati otvoreni, pristupačni, srdačni...

- Znao sam Rudeža, pa ove što su igrali u Ciboni i Zagrebu, Bogdanovića, Radoševića, Simona i Žorića. Ostale slabo ili nikako.

Po tim slabo je mislio i na Marka Popovića, protiv kojeg je igrao na Final Fouru Eurokupa, gledao je i utakmice Reala te zamijetio svog sadašnjeg cimera Antu Tomića...

- Znao sam što me čeka, ali već na prvim treninzima sam osjetio koliko tu ima sjajnih igrača. Potpuno novo iskustvo za mene, nikad u Europi nisam bio u momčadi s toliko talenta.

Hoće li to biti problem?

- Vjerujem da ću se uspjeti prilagoditi. Znam da tu neću biti glavni kako sam navikao u klubovima u kojima sam igrao, gdje je uvijek lopta u mojim rukama kad se odlučuje. Međutim, pripremio sam se za to, znam što se od mene očekuje, a ja ću dati sve od sebe kako bih izvršio ono što se traži.

Kakve su bile reakcije na vašu odluku da igrate za Hrvatsku?

- Kad se to pokrenulo, reakcije u Zagrebu su definitivno bile dobre. Brojni ljudi, poznati i nepoznati su me podržali. Iako znam da ima protivnika, da nekima nije drago vidjeti stranca u reprezentaciji.

U Litvi će se sudariti s nekoliko sunarodnjaka. Recimo, tamo ga čeka Bo McCallebb...

- Stvarno?! Za koga on igra?

Za Makedoniju.

- Nisam znao, ali znam da je Omar Cook u Crnoj Gori.

I jedni i drugi su s nama u skupini, kao i BiH, u čijem će se dresu pojaviti Hanry Domercant.

- Zar je na ždrijebu bilo pravilo da svi Amerikanci moraju u istu skupinu? - nasmijao se za kraj.

Linker
28. svibanj 2024 09:03