Mislav Brzoja

 TOM DUBRAVEC Cropix
UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA

Dinamov bek poslao moćnu poruku konkurenciji u Hrvatskoj: ‘Želimo skidati najveće, a oni su nam prva meta‘

Nakon sjajne utakmice u Šibeniku, Mislav Brzoja najavljuje zanimljivu završnicu sezone
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. ožujak 2024. 12:18

Na Baldekinu je u subotu to izgledalo prilično drugačije od dosadašnjeg dijela sezone. Dinamo je uvalio momčadi Josipa Pandže 32 poena za uvodnu četvrtinu, dominirao je do kraja, postigao je na vrućem gostovanju 101 poen i primio 71 te pokazao da ga nikako treba otpisivati u nekom krojenju vrha ljestvice uoči doigravanja.

A sve to Dinamo nije bio dobar dio sezone. Momčad koju je proteklog ljeta u pomalo neočekivanom transferu iz Cibone preuzeo Josip Sesar, s dosta iskusnih igrača i s dvije utakmice tjedno, jer se usporedo igrao Alpe Adria kup, negdje se putem pretvorila od potencijalnog iznenađenja i nove snage u momčad koja se zadovoljila biti u pet najboljih.

image

Favbet logo

PR

Ipak, nije tako. Utakmica na Baldekinu pokazala je to zorno. A Mislav Brzoja je u to slavlje ugradio najbolju pojedinačnu izvedbu kola.

- Definitivno se mogu složiti kako je naša utakmica koju smo odigrali za vikend u Šibeniku bila i najbolja izvedbe s naše strane od početka sezone. Energija koju smo unijeli bila je na zavidnoj razini, a pri tome je pomoglo i to što se u posljednjoj utakmici u Šibeniku nismo baš proslavili, pa je motivacija bila jako velika.

Po kvaliteti smo za Top 4

Može li takva jedna utakmica, sada u završnom krugu Favbet Premijer lige, onome u kojemu se hvataju mjesta za doigravanje, biti i prekretnica sezone Dinama?

- Nadam se da može. Jako dobro treniramo, zdravi smo, sada smo se i igrački osvježili, jer nam se priključio Luka Tomas. Dobit ćemo s njime širinu i samim time trebali bismo uhvatiti kontinuitet dobrih igara.

U svlačionici Dinama dosta je iskusnih igrača. Kad oni između sebe pričaju, gdje se objektivno po kvaliteti vide?

- Mislim da smo sasvim sigurno po kvaliteti za četiri najbolja. To su bila i neka naša intimna očekivanja od starta sezone. Možda je negdje bila u primisli i treća pozicija zbog problema s kojima se suočavala Cibona. Sada smo peti. Ispred nas je Cedevita Junior i ona nam je prva meta, lovit ćemo tu četvrtu poziciju, ako se ukaže šansa za napasti treće mjesto, nećemo to propustiti.

Doduše, taj dio priče će biti teže izvediv. Cedevita Junior bježi Dinamu samo za jednu pobjedu, ali Cibona na trećem mjestu ima čak četiri pobjede viška. Kako Brzoja uopće gleda na raspored moći na samom vrhu?

- Tu svakako prednjače Zadar i Split. Cibona je iza, Cibona sa svim svojim problemima, ali kad se pogleda njezina sezona, ona je upisala tek jedan kiks do sada, i to je bila ova posljednja utakmica u Sinju. I da smo o tome razgovarali uoči početka sezone, bilo bi to tu negdje u ovim okvirima, kao što se i tada moglo zaključiti da bismo za tu četvrtu poziciju trebali boriti Cedevita Junior i mi.

Od tih gornjih momčadi, postoji li neka koja bi Dinamu bolje legla u nekom doigravanju?

- Za sada tako daleko nismo razmišljali. Idemo od utakmice do utakmice, pokušat ćemo završiti sezona na što je boljem mogućem mjestu, ako budemo nastavili igrati kao što smo odigrali u subotu na Baldekinu, onda smo se u stanju nositi sa svakim protivnikom.

Naši navijači nas pokreću

Ono što se još nije dogodilo ove sezone jest skinuti skalp prve tri momčadi. Je li to neki motiv Dinama?

- Bili smo blizu u nekim utakmicama, dok u nekima nismo bili blizu od samog podbacivanja. Opet, s obzirom na momčad kakvu imamo, s obzirom na naš stručni stožer, ono što očekujemo od sebe, to svakako jest jedan od motiva do kraja sezone.

Mislav Brzoja stigao u Dinamo uoči samog početka sezone i trebalo mu je neko vrijeme da uhvati pravu formu. Trenutačno igra jako dobro i sada se nada će se tako nastaviti.

- Zadovoljan sam sada. Trebalo mi je vremena, jer forma se gradi kroz sezonu i onda je treba održavati. Kad sam uhvatio ritam, kad sam se uklopio u naš sistem igre, shvatio koja je moja uloga u njemu, krenulo je dobro. I drago mi je da se to primjećuje.

Ono što je Dinamova snaga jesu i navijači, Mislav Brzoja vjeruje da će ih momčad do konca sezone znati razveseljavati.

- Naši navijači su nešto što nas pokreće. Uz nas su na svim domaćim utakmica, čak i na nekim gostovanjima. Uz takvu podršku je doista lijepo igrati.

Dinamo se nada skrenuti pažnju na sebe do konca sezone. U formu su ušli u pravo vrijeme.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 06:30