NESTVARAN REZULTAT

Šok u Zagrebu: Sramotno i dezorijentirano izdanje, Splićani u metropoli doživjeli potpunu blamažu

Treba reći i da je Allen imao večer takvu da bi ubacio i hladnjak u koš, ali tome je kumovala loša obrana Žutih
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 05. travanj 2024. 20:17

CEDEVITA JUNIOR - SPLIT 108:76 (34:13, 34:23, 30:25, 20:15)

CEDEVITA JUNIOR: Bogdanović 11, 4sk, Ogrizović, Rašić 12, 3sk, Karačić 4, 3sk, Jelić 10, 4sk, Allen 29, Serdarušić 16, Mršić, Bilić 2, 5a, Luke 10, 12a, Ljubičić.M 5, 8sk, Batinić 9, 4sk

SPLIT: Funderburk 4, Perković 5, 8a, Shorter 8, 3sk, 4a, Sullivan 11, 5sk, Kalajžić 2, Tišma 6, 3sk, Runjić, Kučić 2, Vuko 17, 4sk, 4a, Perkušić 4, 3sk, Dubravčić, Ljubičić.K 17, 4sk

ZAGREB - SŠD BOŠKO BOŽIĆ PEPSI. GLEDATELJA: 200 SUCI: Hadžić, Stanković, Galić.


Zanimljivo je da su domaćini otvorili utakmicu zonom što u posljednje vrijeme rade svi protivnici Žutih. To im se i isplatilo jer Splićani nisu mogli pogoditi aposlutno ništa u uvodnim minutama. Izgubili su i par lopti, a Cedevita je u petoj minuti imala plus 8, pa zatim i plus 12.

Split je izgledao sramotno i dezorijentirano u prvoj četvrtini, primili su gosti gotovo 20 poena u 6 minuta igre. Prva dionica je protekla u nevjerojatnom šuterskom izdanju Cedevite, a do toga je dovela loša obrana Splita koji je nakon prvih 10 minuta gubio s čak 21 razlike.

Kevaughn Allen je zabio čak 21 poen u prvoj četvrtini. Treba reći i da je Allen imao večer takvu da bi ubacio i hladnjak u koš, ali tome je kumovala loša obrana Žutih u početku. Gledali smo nevjerojatnu utakmicu u režiji Cedevite Junior, koja je u 15. minuti imala plus 20. Pitanje je kada će Slaven Rimac objasniti svojim igračima da nemaju pravo labavo ulaziti u utakmicu jer tako ne mogu pobijediti nikoga. Spomenimo i da je sudački trojac Hadžić, Stanković i Galić imao sramotan kriteriji u prvom poluvremenu. Rimac se pak mora zapitati zašto svaki protivnik obezglavi njegovu ekipu samo sirovom zonskom obranom na koju Žuti nemaju odgovor cijele sezone.

Split nakon kupa igra negledljivo, a kada u utakmicu uđu bez mentalne koncentracije dogodi se poluvrijeme u kojem prime 60 koševa. Na utakmici su se kod Splita pojavili tek Vuko i Ljubičić, a to je malo da bi se dobio protivnik koji ne može promašiti tricu. Žuti su za 24 minute primili 70 koševa kao da igraju kakvu All Star utakmicu. Splićani su od Kevaughna Allena napravili Jordana pa se čovjek sprdao s igračima u crnom koji su u 26. minuti bili na minus 23, a zatim i minus 27.

Cedevita je šutirala u trećoj četvrtini 16 od 19 za tri. To se dogodilo danas i tko zna kad opet, ali domaćima treba čestitati što su osramotili užasne goste čiji se trener mora zapitati kako se ovakva večer dogodila. Ovo je bilo teško sramoćenje imena kluba, bez obzira što bi Cedevita danas ubacila i televizor u koš. Žutima u nedjelju dolazi Zvezda, a budu li ovako izgledali, smiješi se novi potop. Cedevita je odigrala utakmicu kakvu vjerojatno neće više nikada, ali doslovno je osramotila Splićane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 17:31