Split, 231208.Dvorana KK Split na Gripama.Utakmica 14. kola NLB lige, kosarkaska utakmica izmedju Split CO i Zadra.Na slici: Nikola Vujcic nekadasnji igrac KK Split, pratio je utakmicu u drustvu novinara.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
VUJČIĆ OPET U ŽUTOM

Direktor najavio najveće pojačanje - sebe! Odluka je da premijera bude protiv Alkara

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. veljača 2012. 19:05

Split će uskoro biti puno jači. Iz unutrašnjih rezervi, bez kune troška, dobit će ekstra snagu u liku Nikole Vujčića, ali to se neće dogoditi sutra u polufinalu Kupa Krešimir Ćosić protiv Cedevite, nego sedam dana kasnije u zaostaloj utakmici A-1 lige protiv Alkara na Gripama.

- U treningu sam tek tri tjedna i zajednička je procjena da od moga nastupa protiv Cedevite ne bi bilo osobite koristi - rekao je sportski direktor i uskoro igrač Splita Nikola Vujčić - Odluka je da premijera bude na Gripama protiv Alkara za sedam dana.

To je najvažnija vijest s Gripa, ono što se već dugo najavljivalo, sada je poprimilo službenu formu. Jedan od najboljih euroligaških igrača u 21. stoljeću ponovo će odjenuti žuti dres, to je još jedan njegov povratak. Za podsjetnik, isto je učinio prošle sezone kad je odigrao prve tri utakmice za Split u A-1 ligi, a onda se uputio u Efes Pilsen.

No, ovo je definitivno zvučnije jer se Vujčić vezao za Gripe i svojom košarkaškom akademijom, pa i kao sportski direktor. Stoga je proteklih mjeseci odbijao ponude koje su stizale iz Turske i Grčke, nije se dao nagovoriti na još jedan unosan odlazak u inozemstvo. Nema sumnje da će Split s Vujčićem dobiti novu dimenziju i da će u Ligi za prvaka biti konkurentan u susretima s ABA-ligašima te Zadrom.

Split se, inače, nada da može šokirati Cedevitu. Mlada momčad mogla bi biti ozbiljno hendikepirana u Trnskom jer Srđan Subotić zbog problema s gležnjem ne trenira već dva tjedna, dok je Toni Dijan još duže u statusu mirovanja. Stoga su Splićani sretni što je najstariji Ante Grgurević uspio nanizati pet treninga.

- Nama je drago što smo se nakon četiri godine vratili na Final Four, bit će to lijepa prilika da testiramo naše nade protiv Cedevite, da se pripremimo za Ligu za prvaka - naglasio je Vujčić.

Na tu temu nadovezao se i trener Nikša Bavčević.

- Dobro je da ćemo vidjeti gdje smo, to će biti svojevrsni lakmus da bismo ispitali svoje ciljeve. Jesu li realni ili smo u zabludi. Nije mi drago kao treneru Splita priznati da je Cedevita apsolutni favorit, ali to je trenutačno tako. Na nama je da radimo i da ih u budućnosti dostignemo. Da nam je još desetak dana, siguran sam da bismo izgledali bolje.

Bavčevića nije strah od katastrofalnog poraza. Dosta dugo mu je trebalo da shvati pitanje nepozvanog gosta na presici koji je inzistirao na odgovoru u čemu je Split u prednosti nad Cedevitom. Razmišljao je i razmišljao te se dosjetio.

- U mladosti. Gladniji smo, željniji uspjeha i prepuni motiva.

Tanko da ne može biti tanje, iako je odgovor bolji od pitanja.

- Kup je izmišljen da bi favoriti gubili, zna se da je u jednoj utakmici svašta moguće. Cedevita je stvarno dobra, odmah iza Maccabija u ABA ligi. S moje strane bilo bi bezobrazno tvrditi da smo u košarkaškim segmentima u nečemu bolji od njih.

Linker
19. svibanj 2024 02:08