DAVOR PONGRACIC Cropix
RIJEČ POBJEDNIKA

Evo kako je Sesar odgovorio na prozivke iz Cedevite: ‘Nikad nitko na teži način nije osvojio Kup...‘

‘Reakcija Simona je za mene smiješna, jer moja minuta odmora nije bila usmjerena prema Cedeviti‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. veljača 2023. 23:31

Josip Sesar je odigrao svoje prvo finale u trenerskoj karijeri i odmah se okitio prvim trofejom.

- Znali smo da moramo limitirati Simona i Mustapića, dobro smo se pripremili, zaustavili smo Cedevitinu tranziciju. Imali smo mali period adaptacije, ali serija od 19-0 između prve i druge četvrtine bila je sjajna, tu su Kapusta i Bundović odradili veliki posao. Bila je važno da u trećoj četvrtini sve odradimo defanzivno, rekao sam igračima da je bolje da dude 0:0, nego 20:20. A onda smo samo dovršili posao.

Koliko je ova utakmica bila zahtjevna s obzirom na to da je u njoj Cibona ipak bila favorit?

- Bilo je važno da Cedeviti ne dozvolimo da kroz trčanje otvori utakmicu, da uz lagane poene ode u prednost. Odigrali smo s njima dvije utakmice ove sezone, jednu bez Simona, jednu sa Simonom, a ta druga nam je utakmica puno pomogla. Znali smo u kojim postavama radimo razliku, a moji pomoćnici Radoš i Krasić su tu odradili veliki posao u pripremi.

image

Josip Sesar

DAVOR PONGRACIC Cropix

Kakva će biti Cibona nakon Kupa?

- Momci rade i momci se trude cijelo vrijeme. Razumljivo je da su postojale oscilacije, lošije momenti, neke smo utakmice odigrali nedopustivo, pa smo pribjegli i nekim promjenama unutar momčadi. Rasli smo iz treninga u trening...

Kako je on doživio Cedevitinu ljutnju na minutu odmora koju je pozvao na kraju utakmice?

- Ne razumijem uopće Simona. Zvao sam tu minutu odmora skoro dvije minute prije kraja. Pazite, mi smo sastavili momčad 1. rujna i u meni se toliko toga nakupilo. Ovi igrači, osim Radovčića ili Bundovića nikada nisu igrali značajnije role u utakmicama za trofej. Osjetio sam da cijela klupa gori, želio sam da proslavimo zajedno, ali i da sam kraj odrade dobro, da ne gube lopte, da to bude kako treba. Reakcija Simona je za mene smiješna, jer moja minuta odmora nije bila usmjerena prema Cedeviti, ja tom gestom nisam želio njih poniziti ili uvrijediti. Milim da si je Kruno, bez obzira na svoju briljantu karijeru, uzeo sebi previše za pravo, jer on je ipak samo igrač.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

Bi li opet da se sada sve ponovi pozvao tu minutu odmora?

- Bih. Otkako smo ušli u finale ja sam razmišljao samo o Cedeviti do posljednjih pet minuta finala. Tada mi je kroz glavu počelo prolaziti što je sve ova momčad prošla ove sezone. Osjetio sam da je trenutak kako bih im čestitao na tome. Pazite, ovo je možda i najteži put koji je ikada imala iti jedna momčad pri osvajanju Kupa, jer i smo za ovaj trofej morali dobiti Split, pa Zadar, onda iznenađenje sezone Šibenku, a sada u finalu i Cedevitu Junior koja je do subote navečer bila neporažena u 2023. godini.

Borna Kapusta je blistao. U njegovim rukama bila je nagrada za MVP-ija, nagrada za najboljeg strijelca i zlatna medalja oko vrata.

- Krenuli smo dosta dobro, bilo je važno da obrambeno to bude na razini i to smo dobro napravili. U trećoj su se oni malo vratili, ali ubrzo smo se odvojili i priveli utakmicu kraju.

Je li bio posebno motiviran jer su nakon utakmice u siječnju ostali repovi između njega i trenera Damira Mulaomerovića?

- To me nije motiviralo, motivirala me samo finale, značaj utakmice. I poklopilo se sve.

Kako mu izgleda imati prvi trofej u karijeri?

- Pa vidjet ćemo, ma presretan sam. Cijela je momčad dala sve od sebe za ovo, bacali smo se na glavu i vratilo nam se.

Filip Bundović je dodao:

- Bila je to dosta fizički zahtjevna utakmica. ali kontrolirali smo cijelu utakmicu. Imali smo pad u trećoj od nekoliko minuta, no opet se ključni pokazalo naše zajedništvo. Skupili smo se, mirno sve priveli kraju, a Borna je to majstorski riješio.

Linker
08. svibanj 2024 11:44