Goran Dragić

 ERIC ESPADA Afp
NOSTALGIJA ILI...?

Slavni slovenski košarkaš natpisom na majici ‘uznemirio‘ duhove u državama bivše Jugoslavije

Goran Dragić, košarkaš Chicago Bullsa i dugogodišnji reprezentativac Slovenije, podigao je prašinu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. listopad 2022. 16:18

Privukao je Dragić pažnju mnogih kad se utakmici njegovih Bullsa protiv Clevelanda pojavio s duksericom na kojoj je pisalo "Jugoslavija".

Naravno da je takva majica najviše reakcija izazvala u zemljama bivše Jugoslavije je, a fotografiju je Dragić podijelio na svom Instagram profilu uz komentar "Bićemo prvaci svijeta". Inače, to je naziv čuvenog srpskog filma u režiji Darka Bajića, o jugoslavenskim košarkašima koji su u Ljubljani 1970. godine osvojili svjetski naslov.

Jedan od prvih komentara ostavio je srpski košarkaš Boban Marjanović, a potom su se priključili i NBA igrači Amerikanac Andre Drummond i Brazilac Tiago Splitter.

Inače, otac braće Dragić je Srbin iz BiH, a majka Slovenka, te su Goran i Zoran odlučili da nastupaju za zemlju u kojoj su rođeni.

Premda Jugoslavije odavno nema često se ona u košarkaškim krugovima spominje kao nevjerojatan rasadnik talenata. Na nedavnom Eurobasketu mnogi su i slagali "Dream Team" bivše države.

U toj momčadi glavni bi igrači bili Luka Dončić i Nikola Jokić, ali bi i naš Bojan Bogdanović našao svoje mjesto u petorci.

Linker
09. svibanj 2024 00:00