VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
NOVI TRENER NA VIŠNJIKU

Što izbornika čeka na novom poslu? Pune ruke posla i ‘tanki‘ proračun, zasad ima 6 igrača s ugovorom...

Aktualni hrvatski izbornik u nadolazećoj sezoni imat će i angažman na klupi Zadra
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 26. lipanj 2020. 13:55

Košarkaški klub Zadar i aktualni izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić postigli su dogovor o suradnji te će iskusni strateg voditi seniorske redove Zadra u sezoni 2020./2021. Suradnja između kluba i trenera Mršića dogovorena je na razdoblje od godinu dana, stoji između ostaloga u priopćenju KK Zadar.

Tako je Mršić nakon niza najava, praktički i dogovora na posljednjem sastanku Nadzornog odbora, održanom prošli tjedan, postao čovjek koji će Zadrane povesti u Prvenstvo Hrvatske i regionalnu ABA ligu.

Prvak s Cedevitom

Što sve znamo o Mršiću? Iza njega je podosta inozemnih klubova u kojima je igrao jako uspješno i svugdje je ostavio trag, dok je trenersku karijeru počeo u Splitu, neko vrijeme vodio je Varese, potom Cibonu i Cedevitu s kojom je osvojio naslov prvaka Hrvatske i ušao u Top 16 u Eurocupu. Nakratko se njegovo ime 2017. vezivalo i uz španjolski Bilbao Basket.

Što Mršića očekuje u Zadru?

Očekuju ga pune ruke posla oko sastavljanja konkurentne momčadi. Iako je, čini se, klupski proračun bitno tanji nego protekle sezone, u klubu računaju da je i tržište oslabjelo. Manji su zahtjevi igrača jer i dalje nije izvjesno kako će se razvijati pitanje natjecanja uvjetovano koronavirusom koji nije iščeznuo, naprotiv, kako najavljuje struka postoji mogućnost izraženijeg pojavljivanja Covida-19. Ali, raditi se mora, toga je svjestan i Mršić, pa je nedvojbeno kako je već u suradnji sa sportskim direktorom Branimirom Longinom pročešljao potencijalne igrače koje bismo mogli gledati u dvorani Krešimira Ćosića.

Izgledno je kako će iz kluba, istodobno kad se javno predstavi Mršića kao trenera, objaviti i dogovor o nastavku suradnje s Dominikom Mavrom, kao i njegov stručni stožer u kojem će mjesto prvog pomoćnika imati Zadranin Ivan Perinčić.

Mršića s ugovorom u ruci dočekuju: Domagoj Vuković, Karlo Uljarević, Dominic Gilbert, Jan Palokaj, Jure Planinić i Martin Junaković. Posve je izvjesno da će unutra biti i mladi Duje Brala, možda i još netko od njegovih vršnjaka. Uostalom, puno više moći će nam reći Mršić.

Linker
26. travanj 2024 18:49