DAVOR PONGRACIC Cropix
HR KOŠARKA NA DNU

Aco Petrović opasno ‘nagazio‘ legendu HR košarke: ‘Neka nas sad vodi po Gibraltaru ili San Marinu‘

Hrvatska košarkaška reprezentacija će igrati pretkvalifikacije za sljedeći Eurobasket.
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2022. 09:15

Hrvatska košarka dotaknula je novo dno. Nakon poraza u Rijeci od Finske Hrvatska je zauzela posljednje mjesto u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo pa ne samo da nećemo vidjeti drugu svjetsku smotru zaredom, nego ćemo u kvalifikacijama za sljedeće Europsko prvenstvo krenuti iz pretkvalifikacija.

U tim pretkvalifikacijama, primjerice, su u prošlom ciklusu sudjelovale reprezentacije Slovačke, Albanije, Cipra, Makedonije, Armenije, Portugala, Švicarske, Danske i Luksemburga, a sada će im se priključiti Hrvatska. Takav rasplet u javnosti je prihvaćen tako da se traži ostavka vodstva Hrvatskog košarkaškog saveza, prije svega Dina Rađe, predsjednika Stručnog savjeta.

image

Dino Rađa

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Rađa je svih ovih godina bio najglasniji oko odbijanja pozivanja Amerikanca u reprezentaciju, a na čelu Stručnog savjeta mijenjao je izbornika za izbornikom te je definitivno jedan od najodgovornijih za ovakvo stanje. No, Aleksandar Petrović smatra da bi ga trebalo ostaviti u njegovoj ulozi. Donekle kao kaznu.

"Vidim da je konsenzus oko Rađinog odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili gdje nas već ždrijeb odnese!", napisao je Aco na svojem Twitteru.

Sada očekujemo odgovor Rađe. On se nakon sinoćnjeg poraza još nije oglasio...

Linker
26. travanj 2024 05:50