Lonnie Walker

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NBA PLAYOFF

Čovjek koji je bio na dnu klupe donio pobjedu Lakersima protiv Warriorsa. Miami ponovo bolji od Knicksa

James, Davis i Reaves postigli su više od 20 poena, ali junak je ipak bio Lonnie Walker
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 09. svibanj 2023. 07:22

Miami Heat i Los Angelese Lakers došli u na korak do ulaska u konferencijska finala NBA lige nakon što su upisali nove pobjede protiv New York Knicksa i Golden State Warriorsa. Heat i Lakersi sada imaju 3-1 u serijama, odnosno tri meč-lopte za prolazak dalje.

Za novo slavlje Miamija ovaj put nije bila potrebna herojska partija Jimmyja Butlera. Najbolji igrač dosadašnjeg dijela playoffa i sinoć je bio odličan - ubacio je 27 poena uz 10 asistencija, 6 skokova te 2 po ukradene lopte i blokade, ali je ovaj put imao dobru pomoć ostatka momčadi. Bam Adebayo je postigao 23 poena uz 13 skokova i 2 asistencije, a dobri su bili i Max Strus (16p, 6s, 2a) te Kyle Lowry (15p, 5, 4a).

New York je igrao na krilima trojca Jalen Brunson (32p, 11a, 4s) - RJ Barrett (24p, 4s, 3a) - Julius Randle (20p, 9s, 3a), a ovaj posljednji je nakon utakmice dao izjavu koja dovoljno govori u stanju unutar momčadi Knicksa.

- Možda oni jednostavno žele više pobjedu. Ne znam. Moramo pronaći način da napravimo iskorak i održimo sezonu živom - rekao je Randle.

image

Jimmy Butler i Miami su opet bili bolji od New Yorka

ERIC ESPADA Getty Images Via Afp

Kako će sezonu održati živom pitanje je i za momčad Golden Statea. Oni su i drugi put poraženi u Los Angelesu i sada su na korak do okončanja pokušaja obrane naslova. Warriorsima nije pomogao ni triple-double Stephena Curryja (31p, 14a, 10s, 3a) kojem je ovo treći triple-double u karijeri, ali je pogodio samo 3 trice iz 14 pokušaja.

Curry je bio i akter posljednjeg neuspješnog pokušaja na utakmici. Imali su Warriorsi napad 15 sekundi prije kraja pri rezultatu 101:104, ali Draymond Green je loptu nakon jednog prodora bacio ravno Anthonyju Davisu. Njega su odmah udvojili Klay Thompson i Andrew Wiggins te je dosuđena ‘mrtva lopta‘. Nakon skoka Davisa i Wigginsa lopta je nekako došla do Curryja, ali on ju je bacio u aut i to je bio kraj nadanja za Golden State. Lakersima nije bio problem sačuvati prednost u posljednjih 1,7 sekundi.

Tri su igrača Lakersa postigla više od 20 poena - LeBron James (27p, 9s, 6a), Davis (23p, 15s, 3uk, 2a) i Austin Reaves (21p, 4a, 2s), ali junak pobjede bio je Lonnie Walker koji je svih svojih 15 poena postigao u posljednjoj četvrtini koju su Lakersi pobijedili rezultatom 27:17. Walker nije puno igrao u seriji prve runde protiv Memphisa, u četiri utakmice ukupno je postigao samo 8 poena, a nakon što nije ušao u igru u prva sva susretu protiv Warriorsa, u sljedeća tri je bio dosta dobar dok je sada i odlučio utakmicu.

Kod Golden Statea su, uz Curryja, efikasni bili Andrew Wiggins (17p, 4s, 2uk) i Gary Payton (15p, 3s, 2a). Klay Thompson i Jordan Poole su bili indisponirani s time da je Poole ostao bez poena uz samo 10 minuta na parketu.


Rezultati:

Miami Heat - New York Knicks 109:101 (ukupno 3:1)

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 104:101 (ukupno 3:1)

Linker
15. svibanj 2024 08:40