Duncan Robinson

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
Nula do nule do nule...

Čovjek od 90 milijuna dolara nije mogao pogoditi ništa osim zraka, brzo je izazvao ogorčenje navijača

Navijači Miamija su ljuti zbog učinka Duncana Robinsona na utakmici protiv Clevelanda.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2021. 12:54

Duncan Robinson je jedan od najubojitijih tricaša u NBA ligi. Ovog je igrača Miami Heat gotovo pa 'izmislio' jer nije bio izabran na draftu 2018. godine, a onda se kroz razvojnu, G-ligu probijao do toga da je ovog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 90 milijuna dolara. Kako bi to Amerikanci rekli, ostvario je svoj 'američki san'.

No, Robinson ove godine ima nešto slabiju sezonu nego prošle dvije - postotak za tricu mu je 32,8%, a s obzirom na to da je njegov glavni, često i jedini zadatak, da pogađa trice, onda je jasno da je upao u malu šutersku krizu. A ta je kriza kulminirala sinoć na utakmici protiv Clevelanda.

Ovaj 28-godišnji košarkaš je, naime, sinoć odigrao 20 minuta protiv Cavaliersa, a u tom razdoblju nije ubacio niti jedan poen. Uputio je sedam šuteva, šest za tri poena i jedan za dva te ih je sve promašio, a da stvar bude poražavajuća nije upisao niti jedan skok ni asistenciju. Da nije upisao jednu ukradenu loptu, same nule bi bile u njegovom 'boxscoreu' što bi ga dovelo gotovo do kluba 'trillion', kojeg je utemeljio nekadašnji sveučilišni košarkaš, a kasnije novinar Mark Titus.

Klub 'trillion' se odnosio na njegovu statistiku kada bi odigrao nekoliko minuta te upisao same nule. Doduše, Robinson je, za razliku od Titusa, ipak uputio nekoliko šuteva, ali s obzirom na onih 90 milijuna dolara, svejedno je ova statistika jako poražavajuća, a sve zajedno je izazvalo ogorčenje navijača Heata.

Linker
08. svibanj 2024 12:42