TIM WARNER Getty Images Via Afp
NESTVARNE BROJKE

Fantastični Dončić ruši sve rekorde: Na pomolu potpis monstruoznog ugovora, ali mora ispuniti jedan uvjet

Dončić bi, uz rekorde ostvarene na terenu, mogao doći i do rekorda u financijskom pogledu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 02. travanj 2024. 17:37

Luka Dončić nastavlja pisati povijest u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Ove sezone na individualnoj razini bilježi impresivne brojke, a u posljednje vrijeme i Dallas Mavericksi su proradili kao cjelina te pružaju sjajne rezultate. Proigrali su u ključnom dijelu sezone te se popeli na 5. mjesto Zapadne konferencije.

Do kraja regularnog dijela Mavericksima je preostalo samo osam susreta, a zadržavanjem unutar najboljih šest momčad bi izbjegla play-in turnir za doigravanje. Pozitivnim rezultatima najviše je kumovao, jasno, Dončić koji ove sezone ima prosjek od 34 poena (lider u NBA-u), 9,1 skokova i 9,8 asistencija. Usto, bilježi i 48 % na šutu za dva poena i 38 % s trice, što mu predstavlja najbolji prosjek karijere.

Nadalje slovenski je košarkaš ove sezone konstantan te je došao do 65 odigranih utakmice čime ulazi u konkurenciju za individualne nagrade, među kojima je, jasno, i MVP nagrada. Međutim, Dončić bi, uz rekorde ostvarene na terenu, mogao doći i do rekorda u financijskom pogledu. Naime, ukoliko bude izabran u najboljoj petorci regularne sezone, što je za očekivati, dobit će mogućnost potpisa petogodišnjeg ugovora vrijednog 346 milijuna dolara! Dončić bi time uprihodio 69,2 milijuna dolara godišnje, što bi bila najveća cifra u povijesti NBA franšize.

Ipak, na to će morati pričekati barem do ljeta 2025., s obzirom da pravilo nalaže da igrač, kako bi stekao pravo na spomenuto produženje, mora igrati najmanje sedam sezona u NBA-u.

Linker
02. travanj 2024 17:37