Usa Today Sports/ddp Usa/Profimedia
PODRŠKA RIVALA

Irving zagrlio Moranta: ‘Zaželio sam mu dobre stvari i samo se molim za njegov mir‘

Morant je propustio osam utakmica zbog "igranja" pištoljem u pijanom stanju u noćnom klubu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. ožujak 2023. 10:21

Kyrie Irving vjerojatno bolje od svih u NBA ligi zna što znači biti u središtu negativne pozornosti. Irving u takvom ozračju živi već godinama. Mlada zvijezda Memphisa Ja Morant po prvi je put u ulozi "negativca" na kojeg se obrušio cijeli svijet. Irving je stoga nakon utakmice u kojoj je njegov Dallas izgubio od Memphisa zagrlio Ja Moranta i nešto mu šaptao. Morant je propustio već osam utakmica zbog "igranja" pištoljem u pijanom stanju u noćnom klubu na području Denvera, ali suspenzija mu je istekla, pojavio se u dvorani i sad se može vratiti treninzima i utakmicama.

"Vjerujem da svaka teškoća u životu gradi karakter", rekao je Irving.

"Teško je kada se suočavate s teškoćama u očima javnosti, posebno s medijima koji samo vrebaju takve priče. Ne želim ništa pretpostavljati, ali za mene je predimenzionirana prosudba o tome što je radio Ja Morant."

Suigrači ga dočekali s oduševljenjem

Irving je nakon utakmice nosio zaštitnu čizmu na desnoj nozi kako bi ublažio oteklinu ozlijeđenog prsta desne noge, za koju je rekao da se ponovno pogoršala nakon što je Dillon Brooks pao na njega u četvrtoj četvrtini. Nedavno je propustio tri utakmice zbog te ozljede i rekao je da "iscrpljuje sve opcije" kako bi mogao igrati u sljedećoj utakmici Mavericksa, koja je u srijedu na rasporedu protiv Golden State Warriorsa. Dallas je zbog serije poraza u problemu i prijeti mu propuštanje doigravanja.

Što se Moranta tiče, njegova prva povratna utakmica s Grizzliesima mogla bi biti u srijedu protiv Houstona. Očekuje se da će u utorak trenirati i obratiti se medijima nakon treninga.

Morant se u ponedjeljak vratio u pogone Memphisa prvi put otkako je 4. ožujka odvojen od momčadi nakon incidenta koji je doveo do njegove suspenzije, a suigrači su ga dočekali s oduševljenjem.

Suočavanje s galamom

Brooks je rekao da je Morant, koji je zajedno s prijateljima optužen za napad, pristupio svakom igraču Grizzliesa i "ispričao se za svoje postupke".

"On preuzima odgovornost, što je sjajna stvar za njegov rast, za njegovu košarkašku karijeru, za sve", rekao je Brooks. "Tako ćete vidjeti drugačijeg Ja, koji je dosljedan svake večeri i koji će nam dati energiju koja nam je potrebna da budemo najbolji tim na Zapadu. Ne mora nam ništa dokazivati. Mi mu čuvamo leđa, a on nama."

Irving je u međuvremenu rekao da je "početni šok" za Moranta bilo "suočavanje s javnim mnijenjem i svom dodatnom galamom koja dolazi s tim", ali i da se Morant mora nositi s tim emocijama.

"Stalo mi je do tog aspekta", rekao je Irving. "Tu ulažem svoju energiju. Zaželio sam dobro njegovoj obitelji, zaželio sam mu dobre stvari i samo se molim za njegov mir. … Bio sam sretan što sam ga danas vidio vani. I samo želim da preživi. Pred njim je duga karijera."

Linker
30. travanj 2024 07:06