Luka Dončić

 JOSHUA GATELEY Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Maestralni Dončić upisao ‘triple-double‘ i doveo Dallas na korak do finala, Boston izbacio Cleveland

Kod Thundera jedini raspoložen čovjek bio je Shai Gilgeous-Alexander koji je ovaj dvoboj završio s 30 poena
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2024. 06:46

Samo jednu pobjedu od finala Zapada udaljeni su Dallas Mavericksi, koji vode protiv Oklahoma City Thundera 3:2 nakon sinoćnjeg slavlja 104:92.

Luka Dončić odigrao je monstruoznu utakmicu te isporučio triple-double (31 poen, 11 asistencija i 10 skokova), a Derrick Jones Jr. pripomogao mu je s 19. Kod Thundera jedini raspoložen čovjek bio je Shai Gilgeous-Alexander koji je ovaj dvoboj završio s 30 poena, šest skokova i osam asistencija.

Boston Celticsi prvi su finalisti Istočne konferencije NBA lige. U petoj utakmici polufinala svladali oslabljene Cleveland Cavalierse rezultatom 113:98 i s ukupnih 4:1 izborili finale Istoka.

Jayson Tatum bio je najefikasniji kod Bostona s 25 poena, a malo mu je nedostajalo za triple-double jer je imao 10 skokova i devet asistencija. Al Horford odigrao je odličnu utakmicu - upisao je 22 poena uz 15 uhvaćenih lopti, pet asistencija i tri blokade za Celticse koji su imali veliko olakšanje neigranjem Donovana Mitchella, najboljeg igrača Clevelanda zbog ozljede.

Kako nesreća nikad ne dolazi sama, Cleveland u ovom ogledu nije mogao računati na Jarretta Allena i Carisa LeVerta što je bio prevelik hendikep za momčad. Najraspoloženiji bili su Evan Mobley koji je postigao 33 poena i tomu pridodao sedam skokova i Marcus Morris koji je zabio 25.

Boston će u konferencijskom finalu igrati protiv pobjednika serije između New York Knicksa i Indiana Pacersa. Knicksi u ovom trenutku vode 3:2 te ih jedna pobjeda dijeli do okršaja s Keltima.

Linker
16. svibanj 2024 09:59