USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
LJETNA LIGA

Najbolja utakmica Luke Šamanića, Hrvat s 22 poena odveo Jazz do polufinala u Las Vegasu

Šamanićeve dobre partije tijekom akcije u Las Vegasu podigle su zanimanje za ovog igrača širom Lige
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 15. srpanj 2023. 09:56

Luka Šamanić odigrao je najbolju utakmicu otkada nastupa u Ljetnoj NBA lige, koja se igra u Las Vegasu. U pobjedi Utah Jazza nas Phoenix Sunsima od 97:93, 23-godišnji Zagrepčanin bio je prvo ime svoje momčadi, koja se ovim trijumfom lansirala u polufinale Ljetne lige. Šamanić je Sunsima uvalio 22 poena za 27 minuta igre. Pri tome je za dva šutirao 4-7, za tri 4-8, dodao je šest skokova, četiri asista, dvije blokade, jednu osvojenu i tri izgubljene lopte.

Time je Šamanić samo nastavio s odličnim igrama u Las Vegasu, a kako će Utah Jazz nakon ovog natjecanja donijeti odluku potvrđuje li ili ne ugovor za sljedeću sezonu mladom Hrvatu, ovo je svakako dobra vijest za NBA budućnost nekadašnjeg 19. picka drafta.

Šamanićeve dobre partije tijekom akcije u Las Vegasu podigle su zanimanje za ovog igrača širom Lige, pa je Šamanić spokojan dok čeka odluku Utah Jazza. Iako kao zapete puške razvoj događanja oko Šamanića čekaju neki euroligaši poput Olympiacosa ili Panathinaikosa, čini se da od povratka u Europe neće biti ništa. Mogao je Šamanić lani, kad je bio u kud i kamo nepovoljnijoj situaciji nego je sada, prigrliti neku od euroligaških ponuda, a ostao je u G League, uvjeren da je kalibar za ostaviti trag u NBA ligi.

I sve što se trenutačno događa s njegovom karijerom ide u tom smjeru...

Linker
10. svibanj 2024 16:11