Joel Embiid

 MITCHELL LEFF Getty Images Via Afp
U GOLEMIM PROBLEMIMA

Nova drama prvaka NBA lige: Aktualni šampion je ponovno poražen, veliko slavlje i u Philadelphiji

Nakon tijesne pobjede u prvoj utakmici, ujedno i povijesne, Sacramento je ponovno srušio Warriorse
Piše: SN/HinaObjavljeno: 18. travanj 2023. 06:50

Philadelphia 76ersi i Sacramento Kingsi drugi su put zaredom na domaćem terenu slavili u prvom kolu doigravanja NBA lige, te u serijama na četiri pobjede vode s 2:0.

Philadelphia je s 96:84 pobijedila Brooklyn Netse, dok su na Zapadu Sacramento Kingsi svladali branitelje naslova Golden State Warriorse sa 114:106.

Netsi su izgubili i šestu uzastopnu utakmicu od Sixersa u play-offu. Tyrese Maxey predvodio je Philadelphiju do druge pobjede s 33 koša, a MVP regularne sezone Joel Embiid bio je double-double učinku, s 20 koševa, 19 skokova, sedam asistencija i tri blokade. Maxey je pogodio šest trica i s 15 poena u prvom poluvremenu držao domaće u igri.

image

Joel Embiid

MITCHELL LEFF Getty Images Via Afp

"Mnogi ljudi misle da prije svega volim pucati na koš. Varaju se. Iznad svega volim pobjeđivati. Danas nismo igrali dobro, ali smo u drugom poluvremenu smislili kako doći do uspjeha", kazao je Embiid.

Domaćin je već u drugoj četvrtini vodio s deset razlike, ali su gosti na odmor otišli s pet koševa prednosti. Nakon izjednačenja na 55:55, Sixersi su treću četvrtinu dobili s deset razlike, a četvrtu sa sedam poena prednosti i odlučili susret.

Treći će susret u petak navečer u New Yorku ugostiti Netsi, za koje je Cam Johnson ovoga puta zabio 28 poena.

image

De‘Aaron Fox

EZRA SHAW Getty Images Via Afp

Warriorsi će također biti domaćini treće utakmice nakon što su izgubili i drugu utakmicu zaredom u Sacramentu.

Nakon tijesne (126:123) pobjede u prvoj utakmici, a ujedno i prve pobjede u doigravanju NBA lige nakon 17 godina, Sacramento je ponovno porazio prvake, ovoga puta rezultatom 114:106.

Warriorsi su nakon tri naslova 1947., 1956. i 1975., u posljednjih sedam godina osvojili čak četiri (2015., 2017., 2018. i 2022.), no trenutno se čini da ovaj put neće osvojiti dva zaredom.

image

De‘Aaron Fox

EZRA SHAW Getty Images Via Afp

Sacramento je postao prva momčad koja je povela 2:0 protiv Warriorsa u eri Stephena Curryja. Curry je ovaj put predvodio Warriorse u napadu i bio prvi strijelac utakmice s 28 koševa, ali je ubacio samo tri od 13 trica. Osim toga, Warriorsi su izgubili i 22 lopte.

Odluka je pala u drugoj četvrtini koju su domaći dobili 41:29.

Kod Kingsa je De‘Aaron Fox ubacio 24 poena uz devet asistencija, 24 koša je imao i Domantas Sabonis uz devet skokova. Andrew Wiggins s 22 poena i Clay Tompson s 21 pomogli su Curryju, dok je Draymond Green na Litavcu Sabonisu napravio tešku osobnu grešku udarcem u prsa i isključen je sedam minuta prije kraja. Njega su navijači KIngsa vrijeđali dok je izlazio sa terena, a on im je mahao i stavivši ruku pored uha, provokacijom poručio da budu još glasniji.

Treća utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka u San Francisku.



Rezultati playoff, 1. kolo:

Istočna konferencija:

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 96:84

(Philadelphia vodi 2-0)

Zapadna konferencija:

Sacramento Kings - Golden State Warriors 114:106

(Sacramento vodi 2-0)

Linker
14. svibanj 2024 21:04