LeBron James i Lakersi u prošlosezonskom su finalu nadigrali Miami Heat
 AFP
PRIJEM PRVAKA

Odlaskom Trumpa vraća se tradicija: Lakersi žele u Bijelu kuću čim je napusti sada već bivši predsjednik

Predsjednik na odlasku nije želio u svome domu nijednu NBA momčad otkako je na vlasti
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 11. siječanj 2021. 08:24

Los Angeles Lakersi nadaju se da će, nakon što Joe Biden položi prisegu, postati prvi NBA prvaci koji su posjetili Bijelu kuću još od 2016. godine. Naime, otkad je Donald Trump postao američki predsjednik, nijedna NBA momčad nije bila na primanju.

Trump je u posljednje četiri godine bio u ratu s brojnim sportašima, odnosno svima koji su kritizirali njegovu vladavinu, pa je tako povukao pozive i svim NBA prvacima otkad je na vlasti. Slično je bilo i s drugim sportovima, pa na tradicionalnim primanjima nije bila nijedna MLS momčad, a oni prijemi koji su ipak održani, gotovo u pravilu su bili nepotpuni jer dio igrača nije želio imati nikakvog posla s kontroverznim predsjednikom.

Cleveland Cavaliersi posljednji su NBA prvaci koji su se susreli s predsjednikom, dogodilo se to 2016. kada ih je ugostio Barack Obama. Golden State Warriorsi (2017. i 2018.), Toronto Raptorsi (2019.) i LA Lakersi (2020.) nisu bili kod Trumpa, ali prema izvještajima američkih medija, u redovima aktualnih prvaka izrazili su želju za naknadnim prijemom u Bijelu kuću. Ali, dakako, tek kad se Trump iseli iz nje.

Očekuje se da će Lakersi posjetiti novog predsjednika kad budu gostovali kod Washington Wizardsa, naravno ako to dozvole mjere vezane uz koronavirus.

Linker
22. svibanj 2024 02:05