HARRY HOW Getty Images Via Afp
RASPLET SEZONE

Povijesni trenutak u najjačoj ligi svijeta: Ovakav scenarij do sad nije viđen, evo i svih kalkulacija

Tri ekipe s jednakim omjerom će se u posljednjem kolu boriti za prvo mjesto Zapada
Piše: Lucijan OžegovićObjavljeno: 13. travanj 2024. 10:35

U petak se odigralo pretposljednje kolo regularnog dijela NBA sezone, te je svih 30 ekipa bilo u akciji.

U dramatičnoj završnici, San Antonio Spursi su savladali Jokićeve Nuggetse u posljednjoj sekundi utakmice, ubačajem Devontea Grahama. Nuggetsi su tako porazom propustili priliku da osiguraju prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Njihovi prvi pratitelji, Minnesota Timberwolvesi i Oklahoma City Thunder su pobjedama protiv Hawksa, odnosno Bucksa, izjednačili omjer Nuggetsa, pa se tako sve tri ekipe nalaze na prvom mjestu Zapada s omjerom 56-25.

Ovakav scenarij se dogodio prvi put u NBA povijesti, pa će se tek u posljednjem kolu regularne sezone rasplesti bitka za prvo mjesto Zapada.

U posljednjem kolu koje će se odigrati u nedjelju, Nuggetsi idu u goste ekipi Memphisa, dok će domaće utakmice odigrati Timberwolvesi (protiv Sunsa) i Oklahoma City Thunder (protiv Mavericksa).

Ako sve tri ekipe pobijede (ili izgube),prvo mjesto će zauzeti Oklahoma, drugo mjesto bi pripalo Timberwolvesima, a Nuggetsi bi završili treći.

U slučaju pobjeda Timberwolvesa i Nuggetsa te porazu Oklahome, Minnesota bi zauzela prvo mjesto. Isti scenarij bi se dogodio u slučaju pobjeda Timberwolvesa i Thundera, te porazom Denvera.

Ako pak, Wolvesi izgube u posljednjem kolu, a Nuggetsi i Thunder ostvare pobjede, prvo mjesto bi pripalo Oklahomi.

Linker
16. travanj 2024 13:15