Mario Hezonja
 SCREENSHOT: INSTAGRAM
ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Transfer bomba: Mario Hezonja ima novi klub! Hrvat u velikoj NBA razmjeni seli u novi grad

Hrvatski reprezentativac seli u Memphis, a u Portland se vraća ne baš omiljeni Turčin.
Piše: Petar Zobec/Jutarnji listObjavljeno: 20. studeni 2020. 22:17

Prije nekoliko dana Mario Hezonja odlučio je pokupiti opciju na koju je imao pravo kada je prije dvije godine potpisivao ugovor s Portlandom Trail Blazersima. Dubrovčanin je, naime, aktivirao drugu godina ugovora s Portlandom koja mu je donosila 1,98 milijuna dolara godišnje plaće.

Budući da se radilo o ipak nešto skromnijem ugovoru za pretpostaviti je da se Hezonji svidio život u Portlandu, a posebice je bio oduševljen kada je Portland u klub doveo i Carmela Anthonyja. Kako god, Hezonja je prošle sezone u osnovnom dijelu sezone na parketu provodio 16,4 minuta, a u 53 utakmice je zabijao 4,8 poena (šut 42%, 31% trica) uz 3,5 skokova i 0,9 asista. U pet utakmica doigravanja, Hezonja je igrao 13,6 minuta u prosjeku, tijekom kojih je zabijao 4,6 poena (šut 40,9%, trica 28,6%), a tome je pridodao 3,2 skoka i 1,2 asista po utakmici.

No, ubrzo nakon potpisivanja novog ugovora Hezonja je promijenio radno okruženje. Uvijek dobro obaviješteni ESPN-ov insider Adrian Wojnarowski tvitnuo je u petak navečer kako je Hezonja, u tradeu u kojemu su sudjelovala tri klub,a završio u redovima Memphis Grizzliesa. Hrvat je dio tradea u kojemu je centar Enes Kanter iz Boston Celticsa prešao u redove Portlanda, a Hezonja je zajedno s Desmondom Baneom (30. pick drafta) otišao u Memphis. Boston je pak od Memphisa dobio buduće pickove na draftu, koji će se tek definirati.

Linker
04. svibanj 2024 21:32